Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν εξετάζει αλλαγές στο QE λόγω Brexit η ΕΚΤ

Δεν εξετάζει αλλαγές στο QE λόγω Brexit η ΕΚΤ

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο να αγοράζει ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης σε αναλογία μεγαλύτερη από αυτή της συμμετοχής των χωρών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν εξετάζει επί του παρόντος το ενδεχόμενο να αγοράζει ομόλογα χωρών της Ευρωζώνης σε αναλογία μεγαλύτερη από αυτή της συμμετοχής των χωρών στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ, δήλωσαν πηγές της κεντρικής τράπεζας, προσθέτοντας ότι υπάρχουν μεγάλα εμπόδια στην κατάργηση της αναλογίας αυτής.

Οι αγορές των ομολόγων έκαναν ράλι σήμερα, μετά από δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg ότι η ΕΚΤ εξετάζει την κατάργηση του κριτηρίου της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΚΤ, λόγω της έλλειψης γερμανικών ομολόγων, τα οποία οι επενδυτές θεωρούν ως ασφαλή και έχουν σπεύσει να τα αγοράζουν μετά την ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit.

Πηγές, ωστόσο, που γνωρίζουν τον τρόπο σκέψης της ΕΚΤ, δήλωσαν ότι θα εξεταστούν πρώτα μία σειρά από άλλες αλλαγές πριν από μία τέτοια κίνηση, η οποία θα είχε μεγάλες πολιτικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στη Γερμανία, όπου υπάρχει ήδη δυσφορία πολλών για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στην περίπτωση έλλειψης ομολόγων για αγορά, η ΕΚΤ θα εξετάσει πρώτα την αύξηση του ποσοστού των ομολόγων που μπορεί να αγοράζει από κάθε έκδοση, στην οποία δεν υπάρχει προστασία με ρήτρες συλλογικής δράσης, δήλωσαν οι πηγές, ή θα τροποποιήσει τους κανόνες σχετικά με το ποια στοιχεία ενεργητικού μπορεί να αγοράζει, ώστε να διευρύνει τους επιλέξιμους τίτλους.

«Όπως στο παρελθόν, θα τροποποιήσουμε τους κανόνες, αν είναι ανάγκη, αλλά αυτό δεν είναι τώρα στην ατζέντα», δήλωσε στο Reuters μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, προσθέτοντας: «Θα ανέμενα να είναι αρκετά τεχνικές οι αλλαγές αυτές. Το κριτήριο της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο θα είναι, ωστόσο, πολιτική αλλαγή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024