Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ΔΝΤ ανησυχεί για τα «κανόνια» στην αγορά, που διογκώνουν την ανεργία

Το ΔΝΤ ανησυχεί για τα «κανόνια» στην αγορά, που διογκώνουν την ανεργία

Την ανησυχία του ΔΝΤ για τα κανόνια στην αγορά που διογκώνουν την ανεργία, εξέφρασε ο Τζ.Ράις ερωτηθείς για τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο. Ο στόχος που μοιραζόμαστε με τους άλλους θεσμούς είναι να βοηθήσουμε τη χώρα να σταθεί στα πόδια της και να βοηθήσουμε και στο μέτωπο της απασχόλησης, απάντησε ο Ράι, στην ερώτηση αν πιστεύει ότι το Ταμείο φέρει ευθύνη.

Την ανησυχία του ΔΝΤ για τα κανόνια στην αγορά που διογκώνουν την ανεργία, εξέφρασε ο εκπρόσωπός του Τζ.Ράις ερωτηθείς σχετικά με τις εξελίξεις στον Μαρινόπουλο και την επακολουθούμενη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ο στόχος που μοιραζόμαστε με τους άλλους θεσμούς είναι να βοηθήσουμε τη χώρα να σταθεί στα πόδια της και να βοηθήσουμε και στο μέτωπο της απασχόλησης, απάντησε ο Ράις, όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το Ταμείο φέρει ευθύνη για την τραγωδία που συντελείται στην ελληνική οικονομία.

Ο στόχος μας είναι ακριβώς να μην συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες, είπε, προσθέτοντας ότι σε συνεργασία με τους άλλους θεσμούς το ΔΝΤ αναζητεί μέτρα τα οποία θα ανακουφίζουν την Ελλάδα από τέτοια φαινόμενα. Στόχος του Ταμείου, υπογράμμισε, είναι το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα να είναι αξιόπιστο και λειτουργικό, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων και στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αναφορικά με τη χρηματοδοτική συμμετοχή ή μη του Ταμείου στο νέο πρόγραμμα, ο Τζέρι Ράις επανέλαβε ότι στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2016 να έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλες συνθήκες, προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ να αποφασίσει θετικά.

Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο αποτελεί η σημαντική μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά και η αναπροσαρμογή των στόχων για το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου, σημείωσε δε ότι προς το παρόν δεν συμμετέχουμε στην χρηματοδότηση του προγράμματος, αλλά είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στις συζήτησης για τη διαμόρφωση των πολιτικών, σημείωσε.

Αναφορικά με τις επιπτώσεις του Brexit, το ΔΝΤ διαβλέπει αυξημένους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία, εξαιτίας της αυξημένης αβεβαιότητας η οποία θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη τόσο στην Ευρωζώνη όσο και στη Μ. Βρετανία. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, το ΔΝΤ εκτιμά ότι οι κίνδυνοι τόσο στο μακροοικονομικό επίπεδο όσο και στις χρηματοπιστωτικές αγορές θ’ αυξηθούν.

Το ΔΝΤ αρνήθηκε, πάντως, να πάρει θέση για το κατά πόσο θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 50 της Συνθήκης, παρόλο που -όπως είπε ο εκπρόσωπος του- θα ήταν επιθυμητή η επίτευξη μίας νέας συμφωνίας της ΕΕ με τη Μ. Βρετανία το ταχύτερο δυνατό.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024