Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γουίλμπουρ Ρος: Ευκαιρία για την Κύπρο το Brexit

Γουίλμπουρ Ρος: Ευκαιρία για την Κύπρο το Brexit

Θετικές επιπτώσεις για την Κύπρο μπορεί να έχει η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, εκτιμά  ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση της Τράπεζας και το Harvard Club of Cyprus.

Θετικές επιπτώσεις για την Κύπρο μπορεί να έχει η έξοδος της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, εκτιμά ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου και γνωστός Αμερικανός επιχειρηματίας, Γουίλμπουρ Ρος, ο οποίος μίλησε σε εκδήλωση της Τράπεζας και το Harvard Club of Cyprus.

Ο Γουίλμπουρ Ρος υποστήριξε ότι η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από το Brexit, προσελκύοντας εταιρείες που θα ήθελαν να μην έχουν την έδρα τους τη Βρετανία. Πρέπει η Κύπρος να κινηθεί άμεσα διαφορετικά θα «κερδίσουν» την κούρσα άλλες χώρες, τόνισε.

Ο κ. Ρος πρότεινε στις κυπριακές Αρχές να υιοθετήσουν ακόμη πιο ανοικτές πολιτικές, προκειμένου να προσελκύσουν εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που σκέφτονται να μεταφέρουν εργασίες ή τις έδρες από το Λονδίνο σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ρος θετική για την Κύπρο θα είναι και η ομαλοποίηση των σχέσεων της Δύσης με το Ιράν, καθώς, όπως εκτιμά «η Κύπρος μπορεί κάλλιστα να καταστεί ο λογικός βατήρας τόσο για τις χρηματοοικονομικές εταιρείες που θέλουν να συνάψουν συναλλαγές με τη χώρα όσο και για εταιρείες που θέλουν να εγκαταστήσουν τις βάσεις τους στην περιοχή».

Ο κ. Ρος χαρακτήρισε το διαζύγιο μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ ως ίσως το «πιο πικρό και πιο ακριβό στην ιστορία», καθώς η ΕΕ μπορεί να χάσει 7,7 δισ. στερλίνες που λαμβάνει καθαρά από τη Βρετανία, ενώ η τελευταία κινδυνεύει να απολέσει μέρος από το 45% των εξαγωγών της προς την ΕΕ, και να επηρεαστεί ο χρηματοοικονομικός της τομέα, που εργοδοτεί το 3,4% των συνολικών θέσεων εργασίας και δημιουργεί 22 δισ. στερλίνες σε φόρους.

Ο μεγαλομέτοχος της Τράπεζας Κύπρου αναφέρθηκε και στις αμερικανικές εκλογές και εκτίμησε πως η ισχυρότερη απήχηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι στην εργατική τάξη και τα άτομα με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, που προσομοιάζουν με τους ψηφοφόρους που επέλεξαν το Brexit.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024