Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κουκιάδης: Θα βρούμε ισορροπημένη λύση για τις ομαδικές απολύσεις

Κουκιάδης: Θα βρούμε ισορροπημένη λύση για τις ομαδικές απολύσεις

«Θέλω να πιστεύω ότι κάποιες μεταρρυθμίσεις με εκατέρωθεν παραχωρήσεις θα περάσουν» δήλωσε  ο καθηγητής εργατικού δικαίου Ιωάννης Κουκιάδης που συμμετέχει στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό. Ειδικότερα για το θέμα των ομαδικών απολύσεων, υπενθύμισε τη θέση του εισαγγελέα του δικαστηρίου ευρωπαϊκών κοινοτήτων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα βρούμε «μια λύση ισορροπημένη».

«Θέλω να πιστεύω ότι κάποιες μεταρρυθμίσειςμε εκατέρωθεν παραχωρήσειςθα περάσουν» δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής εργατικού δικαίου Ιωάννης Κουκιάδης που συμμετέχει στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τις μεταρρυθμίσεις στο εργασιακό.

Για τις ομαδικές απολύσειςο κ. Κουκιάδης επισήμανε: «Έχουμε μπροστά μας την αναμενόμενη απόφαση του δικαστηρίου ευρωπαϊκών κοινοτήτων, η οποία κατά τη γνώμη μου θα είναι παρόμοια με την εισήγηση του εισαγγελέα, ότι δηλαδή δεν μπορεί μια χώρα να καθορίζει τη συγκρότηση και τη λειτουργία μιας επιχείρησης. Π.χ. η κάθε επιχείρηση θα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει όποτε θέλει».Πιστεύω είπε ο κ. Κουκιάδης ότι θα βρούμε «μια λύση ισορροπημένη».

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι η επιτροπή προσανατολίζεται στην αλλαγή ορισμένων ακραίων ρυθμίσεων του εργατικού νόμου αλλά καιεπαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Στις συζητήσεις που κάναμε χθες, διαπιστώσαμε ένα κλίμα από όλους τους κοινωνικούς εταίρους να αποφασίζουν οι ίδιοι για τον καθορισμό του κατώτατου μισθούκαι όχι αυτός να ορίζεται από το κράτος» σημείωσε.

Για το θέμα των επιδομάτων και του ενιαίου μισθού, ο κ. Κουκιάδης είπε ότι ο νόμος 4172 είναι σαφής και μιλάει ευθέως για ενιαίο μισθό και ότι από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να τον ερμηνεύσει όπως θέλει.

Ο ίδιος διευκρίνισε τέλος ότι η επιτροπή όπως προβλέπεται στο μνημόνιο είναι υποχρεωμένη να κινηθεί με βάση τιςβέλτιστες πρακτικέςπου ισχύουν στην ΕΕ και οι προτάσεις, που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο,«δεν θα είναι δεσμευτικές»ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τους θεσμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024