Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel

«Λουκέτο» στο ξενοδοχείο Athens Ledra Hotel

Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Η εταιρεία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra Hotel, ανακοίνωσε τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου από σήμερα 31 Μαΐου 2016, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις ως προς το μέλλον του ξενοδοχείου, εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του προσωπικού, οι εργαζόμενοι ξεκινούν από το βράδυ επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμένουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου, ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφέροντα τους.

Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, στην οποία οι οφειλές διαμορφώνονται περίπου στα 33 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε, καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαΐδη που το κατέχει.

Το Athens Ledra ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Ύστερα από τον θάνατό του, τον Δεκέμβριο του 2007, η οικογένειά συνέχισε να το ελέγχει. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής σύμβαση με την αμερικανική αλυσίδα Marriott και μετονομάστηκε λίγους μήνες αργότερα από Ledra Marriott σε Athens Ledra.

Το Συνδικάτο Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων επισημαίνει την ανάγκη ο αγώνας των εργαζομένων του ξενοδοχείου «Athens Ledra» να γίνει υπόθεση του κλάδου.

Όπως τονίζει, με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Athens Ledra», του ομίλου εταιρειών του Παρασκευαΐδη, λόγω της απληρωσιάς και της αβεβαιότητας για το εργασιακό τους μέλλον, το συνδικάτο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε επισιτιστικό κατάστημα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024