Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμστερνταμ: Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των startups

Αμστερνταμ: Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα των startups

Το Αμστερνταμ έχει γίνει βασικός προορισμός για τις νέες εταιρείες που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους για να κατακτήσουν στη συνέχεια την ευρωπαϊκή αγορά, τα λεγόμενα startups. Σε αυτό συμβάλλει η διεθνοποιημένη νοοτροπία της πόλης, η καλή ποιότητα ζωής, η χαμηλή φορολογία και το πλήρες δίκτυο μεταφορών που την κάνουν προσβάσιμη από κάθε σημείο της Ευρώπης. Σημείο - κλειδί ο ρόλος των τοπικών Αρχών.

ΤοΑμστερνταμέχει γίνει βασικός προορισμός για τις νέες εταιρείες που θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους για να κατακτήσουν στη συνέχεια την ευρωπαϊκή αγορά, τα λεγόμενα startups.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg που δημοσιεύει η εφημερίδα Τα Νέα, η διεθνοποιημένη νοοτροπία -οι μισοί κάτοικοι του Αμστερνταμ κατάγονται από άλλες χώρες-κάνει την πόλη ιδιαίτερα ελκυστική για startups. Βρίσκεται σε κομβικό σημείο στην Ευρώπη και το πλήρες δίκτυο μεταφορών της την καθιστά άμεσα προσβάσιμη από κάθε γωνιά της ΕΕ. Επίσης το Αμστερνταμ θεωρείται μια από τις πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής για να ζει κάποιος.

«Οσο περισσότερο μετατρέπουμε το Αμστερνταμ σε πύλη της Ευρώπης τόσο περισσότερες εταιρείες έρχονται εδώ» λέει η Κάιζα Ολονγκρεν, η αντιδήμαρχος της πόλης που ασχολείται κυρίως με τα οικονομικά της θέματα.

Μόνο πέρυσι άνοιξαν στην πόλη 140 ξένες επιχειρήσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Μόνο από αυτές τις νέες εταιρείες οι τοπικές Αρχές εκτιμούν ότι θα δημιουργηθούν τα επόμενα τρία χρόνια περίπου 3.000 νέες θέσεις εργασίας.

Είναι ενδεικτικό ότι εταιρείες όπως η Netfix, η Uber και η Tesla έχουν εγκαταστήσει τα ευρωπαϊκά αρχηγεία τους στο Αμστερνταμ, επικαλούμενες τα ικανά στελέχη που μπορούν να βρεθούν και να εργαστούν εκεί αλλά και την καλή ποιότητα ζωής που η πόλη προσφέρει. Οι εταιρείες προσελκύονται ακόμη από γενναιόδωρες συμφωνίες χαμηλής φορολογίας.

Πίσω από την επιτυχία κρύβεται και η παρέμβαση των τοπικών Αρχών. Για να προσελκύσει ακόμη περισσότερα startups, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ίδρυσε το 2014 την υπηρεσία StartupAmsterdam.

Η υπηρεσία αυτή βοηθά τους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν γραφειοκρατικά εμπόδια και στηρίζει με κάθε τρόπο τις νέες εταιρείες που ανοίγουν εκεί. Είναι ενδεικτικό ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η πόλη φιλοξένησε την εκδήλωση Capital Week, με στόχο να έλθουν σε επαφή επιχειρηματίες με επενδυτές.

Επίσης η κυβέρνηση της Ολλανδίας έχει αποφασίσει να βοηθήσει νέες και πολλά υποσχόμενες εταιρείες με συνολικά 100 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα χορηγηθεί σταδιακά έως το 2019. Βασικός σκοπός της κυβέρνησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι να αναπτυχθούν περισσότερες επιχειρήσεις και να αυξηθεί όσο το δυνατό περισσότερο η απασχόληση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024