Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος ο λογαριασμός για τους δημοσίους υπαλλήλους στα 5,4 δισ. ευρώ

Ποιος ο λογαριασμός για τους δημοσίους υπαλλήλους στα 5,4 δισ. ευρώ

«Φως» στο πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ήδη έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους δανειστές, ρίχνει η έκθεση με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν. Στην έκθεση αναφέρεται ότι περίπου 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στη φορολογία, που αφορούν κατά βάση στα οχήματα, τα καύσιμα, τα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα.

«Φως» στο πακέτο των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ που ήδη έχει συμφωνήσει η Αθήνα με τους δανειστές, ρίχνει η έκθεση με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι περίπου 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων και από αυξήσεις στη φορολογία, που αφορούν κατά βάση στα οχήματα, τα καύσιμα, τα οινοπνευματώδη και τα τσιγάρα.

Σύμφωνα με το Mega, σε ό,τι αφορά στην αναφορά σε προσαρμογές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι αυτό θα προκύψει από το «πάγωμα» προσλήψεων, με την εφαρμογή του κανόνας 1:5 και εφέτος, ενώ άλλες πηγές της κυβέρνησης μιλούσαν και για «πάγωμα» μισθολογικών προαγωγών στα Ειδικά Μισθολόγια (ένστολοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί ΕΣΥ).

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμη ότι ποσό ύψους:

  • 450 εκατ. ευρώ θα προέλθει από την αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%
  • 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις – ασφαλιστικό (φαίνεται πως παραμένει η εκκρεμότητα με την «τρύπα» των 70 εκατ. ευρώ για τις επικουρικές)
  • 1,8 δισ ευρώ από τη νέα φορολογική κλίμακα και τη νέα έκτακτη εισφορά (σε ό,τι αφορά στο ύψος αφορολογήτου, στο τραπέζι υπάρχει εναλλακτική πρόταση της ελληνικής πλευράς που κατεβάζει τον πήχυ για τους φορολογούμενους που δεν έχουν παιδιά).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024