Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Δεν αναμένω κάποια «μεγάλη ελληνική κρίση» εντός του 2016

Σόιμπλε: Δεν αναμένω κάποια «μεγάλη ελληνική κρίση» εντός του 2016

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αναμένει να ξεσπάσει φέτος στην Ελλάδα κάποια «μεγάλη κρίση» και πως η χώρα βρίσκεται καθ' οδόν για να παρουσιάσει ορατή πρόοδο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τρίτη ότι δεν αναμένει να ξεσπάσει φέτος στην Ελλάδα κάποια «μεγάλη κρίση», χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

«Δεν θα έχουμε καμία μεγάλη ελληνική κρίση αυτό το χρόνο», δήλωσε ο Σόιμπλε, προσθέτοντας ότι η χώρα βρίσκεται καθ’ οδόν για να παρουσιάσει ορατή πρόοδο.

Πηγές δήλωναν νωρίτερα στο Reuters ότι οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης προχωρούν με αργούς ρυθμούς και δεν είναι πιθανόν να υπάρξει συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup της 9ης Μαΐου.

Όπως υποστηρίζουν, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να επιτευχθεί συμφωνία σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και να συμφωνηθούν τα βήματα που θα πρέπει να κάνει η Αθήνα σε περίπτωση που βγει εκτός δημοσιονομικών στόχων.

«Κάνουμε αργή πρόοδο», είπε μία από τις πηγές, προσθέτοντας: «Δεν θα περίμενα τελική συμφωνία στη συνάντηση της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ σύντομα. Χρειάζονται μερικές εβδομάδες ακόμη μετά».

Και η δεύτερη πηγή, την οποία επικαλείται το Reuters, δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών για το ελληνικό χρέος, με τη Γερμανία να υποστηρίζει δημόσια ότι δεν χρειάζεται ελάφρυνση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024