Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Δεν θα χρειαστεί ο «κόφτης», θα πετύχουμε τους στόχους

Κατρούγκαλος: Δεν θα χρειαστεί ο «κόφτης», θα πετύχουμε τους στόχους

Την εκτίμηση ότι «κανένας 'κόφτης' δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο» εξέφρασε σε συνέντευξή του την Μ.Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγείς.

Την εκτίμηση ότι «κανένας ‘κόφτης’ δεν θα ενεργοποιηθεί, γιατί οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν στο ακέραιο» εξέφρασε σε συνέντευξή του την Μ.Παρασκευή, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι απολύτως συμπαγείς.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο διαρροών βουλευτών της συμπολίτευσης κατά τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας τόνισε: «Δεν θα υπάρχουν διαρροές· ακριβώς γιατί πετύχαμε να αδρανοποιήσουμε τις νεοφιλελεύθερες και αντικοινωνικές αιχμές του μνημονίου με τα δικά μας μέτρα.

»Και τη συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης την κάνουμε με τέτοιο τρόπο που να πραγματοποιείται αναδιανομή υπερ των φτωχότερων και των χαμηλότερων μεσαίων στρωμάτων».

Ο κ. Κατρούγκαλος επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό αποτυπώνει τον εθνικό σχεδιασμό μιας σαρωτικής μεταρρύθμισης, η οποία επιδιώκει να καταστήσει το σύστημα βιώσιμο, αλλά ταυτόχρονα να το μετασχηματίσει βάσει των αρχών της ισονομίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Η μεταρρύθμιση αυτή δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα, όπως όλες οι προηγούμενες. Η ύπαρξη ενός μόνο φορέα κοινωνικής ασφάλισης, υπό την απόλυτη εγγύηση του κράτους, καθιστά χωρίς νόημα τη διάκριση υγιών και ελλειματικών ταμείων» σημείωσε.

Πάντως, ο υπουργός Εργασίας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο βελτιώσεων επί του νομοσχεδίου καθώς όπως είπε: «Μέχρι την τελευταία στιγμή θα επιχειρήσουμε βελτιώσεις, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όσα από τα αιτήματα των φορέων που ακούστηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής είναι δίκαια και μπορούν να ικανοποιηθούν στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024