Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΓΣΕΕ: Εθνική ήττα η συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά

ΓΣΕΕ: Εθνική ήττα η συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά

«Εθνική ήττα από τα αποδυτήρια» χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τη συγκρότηση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την σύσκεψη στις Βρυξέλλες για τα εργασιακά. «Για ακόμη μία φορά αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς» λέει. Σε ολομέτωπη επίθεση κατηγορεί την κυβέρνηση για «μεγάλα ψέματα» την ίδια στιγμή που ξαναμπαίνουν στο τραπέζι ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, κτλ. Σημειώνει δε ότι στο μνημόνιο από τη μία γίνεται αναφορά στις βέλτιστες πρακτικές στην ΕΕ, και από την άλλη σημειώνεται ότι «η Επιτροπή δεν θα πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής».

«Εθνική ήττα» από τα αποδυτήρια χαρακτηρίζει η ΓΣΕΕ τη συγκρότηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την επικείμενη σύσκεψη στις Βρυξέλλες για τα Εργασιακά. «Για ακόμη μία φορά αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς» τονίζει.

Εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση «για μεγάλα ψέματα περί επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων» και στήριξης του κόσμου της εργασίας, την κατηγορεί ότι βάσει μνημονιακών δεσμεύσεων ξαναμπαίνουν στο τραπέζι ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, κτλ.

Σημειώνει δε ότι στη συμφωνία που υπεγράφη από τη μία αναφέρεται ότι θα ληφθούν υπόψη οι βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αλλά από την άλλη ότι η Επιτροπή «δεν θα πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ κάνει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση αναφέροντας: «την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει στα μεγάλα ψέματα και μιλάει ακόμη και τώρα για επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, φαίνεται ότι…’η αριστερά της δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά της’ ή σωστότερα κάνει ότι δεν γνωρίζει. Για ακόμη μία φορά αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς, εμπιστευόμενοι να προτείνουν λύσεις και να πάρουν αποφάσεις…Γερμανοί οικονομολόγοι, Κινέζοι σύμβουλοι, Πορτογάλοι και Ολλανδοί καθηγητές και Ισπανοί τραπεζίτες, οι οποίοι θα μετέχουν στην επίμαχη (αναβληθείσα) σύσκεψη των Βρυξελλών.»

» Όπως φαίνεται η κυβέρνηση, μετά από αυτή την -αν μη τι άλλο- παράδοξη επιλογή, που για εμάς αποτελεί ‘εθνική ήττα από τα αποδυτήρια’, δίνει ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα των ‘δανειστών’, να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο κατά του κόσμου της μισθωτής εργασίας.»

» Κάνοντας πράξη Μνημονιακή δέσμευση του Αυγούστου -δεσμεύσεις που οι κυβερνώντες θέλουν να ξεχνούν, αλλά και να θέλουν δεν μπορούν να αγνοήσουν οι εργαζόμενοι που τις σηκώνουν στις πλάτες τους- βάζουν μεταξύ άλλων στο τραπέζι, τις ομαδικές απολύσεις, τον απεργιακό νόμο, τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψιν, όπως αναφέρεται στα όσα έχουν υπογράψει, τις ‘βέλτιστες’ Ευρωπαϊκές πρακτικές».

Ωστόσο η ΓΣΕΕ τονίζει ότι: «Σύμφωνα με τα όσα υπέγραψε η κυβέρνηση στο 3ο μνημόνιο το πόρισμα της Επιτροπής, «δεν θα πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε παλαιότερα πλαίσια πολιτικής».

» ‘Αρα κύριοι της κυβέρνησης μας λέτε ψέματα. Για ποια επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μιλάτε; Για ποιες Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις; Για ποια προάσπιση συνδικαλιστικών ελευθεριών; Για ποια προστασία στις ομαδικές απολύσεις;»

«Σε περίπτωση που κάποιοι στην Κυβέρνηση (κάνουν ότι) το «αγνοούν», τους γνωρίζουμε ότι τα συνδικάτα παραμένουν ζωντανά και έτοιμα να δώσουν αρκετές μάχες ακόμα – στις όποιες συνθήκες – ως φορείς συγκέντρωσης και κινητοποίησης των δυνάμεων του κόσμου της μισθωτής εργασίας» προειδοποιεί η Συνομοσπονδία.

Στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη 48ωρη γενική απεργία και για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συλλαλητήρια και αγώνα στους δρόμους.

«Υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας και τη νοημοσύνη όλων των Ελλήνων πολιτών. Στο δικό σας ψέμα και στους δικούς σας απαράδεκτους σχεδιασμούς, η απάντησή μας είναι ΑΓΩΝΑΣ. Η ΓΣΕΕ ετοιμάζεται ήδη για νέα, αυτή τη φορά 48ωρη Γενική Απεργία.‘Οσο εσείς συνεχίζετε την ίδια τακτική και πρακτική, θα τα λέμε στους δρόμους και στα συλλαλητήρια.. Φτάνει πια»​ καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024