Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για την αξιολόγηση

Αισιοδοξία Ντάισελμπλουμ για την αξιολόγηση

Καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης για την αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα εκτροχιασμού των συνομιλιών και πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Δήλωσε, δε, αισιόδοξος, ωστόσο, δεν ανακοίνωσε ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Καταγραφή της προόδου που έχει επιτευχθεί μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup το απόγευμα της Πέμπτης, σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, διευκρίνισε πως δεν τίθεται θέμα εκτροχιασμού των συνομιλιών και πως έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος, ενώ οι διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό συνεχίζονται.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup δεν ανακοίνωσε ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα.

Αντιθέτως, ο Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι εφόσον η πρόοδος που συντελείται συνεχιστεί, το κουαρτέτο θα επιστρέψει στην Αθήνα «μέσα στις επόμενες ημέρες».

«Πρόοδο» και ανάκτηση εμπιστοσύνης με την Ελλάδα διαπιστώνει ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ.

Προσερχόμενος στη συνεδριάση του Eurogroup, δήλωσε πως από το περασμένο καλοκαίρι έχει σημειωθεί πρόοδος και έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη.

Σχετικά με την πρώτη αξιολόγηση, σημείωσε πως υπάρχει ακόμα «πολλή δουλειά», αλλά «βρισκόμαστε εντός του χρονικού πλαισίου».

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ελπίζω πως θα λάβουμε το πράσινο φως από τους θεσμούς για την πρώτη αξιολόγηση. Δεν θα γίνει αύριο, αυτό ούτε την επόμενη εβδομάδ, αλλά σίγουρα τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε ο κ. Στουμπ.

«Σε πολύ καλύτερη κατάσταση οι τράπεζες της Ευρωζώνης»

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης είναι διαρθρωτικά σε «πολύ καλύτερη κατάσταση» απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

«Πιστεύω ότι στην ευρωζώνη είμαστε διαρθρωτικά σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια, και αυτό ισχύει και για τις τράπεζες», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Περισσότερη διαφάνεια»

Εκτός του ζητήματος της ελληνικής αξιολόγησης, το θέμα της διαφάνειας σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup αναμένεται να απασχολήσει, μεταξύ άλλων, τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με έγγραφο της προεδρίας του Eurogroup, οι προτάσεις που τίθενται στο τραπέζι περιλαμβάνουν τη δημοσιοποίηση της αναλυτικής ημερήσιας διάταξης, μετά την οριστικοποίησή της στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup, τη δημοσιοποίηση του γράμματος που συντάσσει ο πρόεδρος του Eurogroup μετά το τέλος της συνεδρίασης, το οποίο περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της προεδρίας και μέχρι τώρα ήταν απόρρητο και, τέλος, τη δημοσιοποίηση των εγγράφων του Eurogroup, τόσο αυτών που αφορούν τις χώρες σε πρόγραμμα, όσο και αυτών που αφορούν την οικονομική πολιτική της Ευρωζώνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024