Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ασφαλιστικό: Οι κίτρινες κάρτες του κουαρτέτου στο σχέδιο Κατρούγκαλου

Ασφαλιστικό: Οι κίτρινες κάρτες του κουαρτέτου στο σχέδιο Κατρούγκαλου

Σειρά από κίτρινες κάρτες για το σχέδιο του Ασφαλιστικού επέδειξε το κουαρτέτο στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κατρούγκαλο. Οι τελικές επισημάνσεις τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για τα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα της αξιολόγησης πρόκειται να γίνουν σήμερα, Παρασκευή, κατά την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με την οποία ολοκληρώνεται η α' φάση της διαπραγμάτευσης.

Σειρά από κίτρινες κάρτες για το σχέδιο του Ασφαλιστικού επέδειξε το κουαρτέτο στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κατρούγκαλο την Πέμπτη.

Οι τελικές επισημάνσεις τόσο για το ασφαλιστικό, όσο και για τα υπόλοιπα «καυτά» ζητήματα της αξιολόγησης πρόκειται να γίνουν σήμερα, Παρασκευή, κατά την τελευταία συνάντηση των εκπροσώπων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με την οποία ολοκληρώνεται η α’ φάση της διαπραγμάτευσης.

Στη συνάντηση της Πέμπτης διαπιστώθηκε ότι η απόσταση που χωρίζει την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό και τις θέσεις των δανειστών είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, θέμα μείωσης των καταβαλλόμενων συντάξεων δεν ετέθη, αλλά συζητήθηκαν επιμέρους ζητήματα τα οποία θέτουν οι δανειστές (π.χ. εθνική σύνταξη, εισφορές κ.λπ.). «Βγάλαμε όλα τα μικρά πράγματα», είπε ο υπουργός σύμφωνα με τα Νέα, ενώ παραδέχθηκε πως «τα μεγάλα είναι ανοιχτά».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ρεαλιστικό» το ενδεχόμενοτο νέοΑσφαλιστικό να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν από τους δανειστές αφορούσαν κυρίως την αύξηση των εισφορών κατά 1,5 μονάδα. Σε περίπτωση απόρριψης της πρότασης για το 1,5%, το επικρατέστερο σενάριο προβλέπεικλιμακωτές μειώσειςστις επικουρικές άνω των 170 ευρώ.

Επίσης, οι δανειστές θεωρούν πως η εθνική σύνταξη που εισάγει το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου στα 384 ευρώ είναι υψηλή, ενώ ζητούν εισοδηματικά κριτήρια, κάτι που αποτελεί κόκκινη γραμμή για την κυβέρνηση.

Υπό συζήτηση παραμένει το εάν η εθνική σύνταξη θα καταβάλλεται με τη συμπλήρωση 15ετίας ή 20ετίας. Τέλος, ενστάσεις εκφράζονται από την πλευρά των δανειστών για το ύψος τωνποσοστών αναπλήρωσης, κυρίως για τους ασφαλισμένους με λίγα έτη ασφάλισης, μεταξύ 15 και 20, οι οποίοι εκτιμάται ότι ευνοούνται με το σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024