Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νόμος Κατσέλη: Προς παράταση για κατάθεση δικαιολογητικών

Νόμος Κατσέλη: Προς παράταση για κατάθεση δικαιολογητικών

Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη» λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες. Τα παραπάνω ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς.

Παράταση σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας στους δανειολήπτες που δεν έχουν προλάβει να επικαιροποιήσουν και να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους για υπαγωγή στο «νόμο Κατσέλη» λόγω των καθυστερήσεων στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών από τις τράπεζες.

Αυτό ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους θεσμούς το απόγευμα της Πέμπτης, κατά την οποία συζητήθηκαν «θέματα ανταγωνισμού και κλειστών επαγγελμάτων».

Υπενθυμίζεται, σχετικά με την παράταση που θα δοθεί για να προλάβουν οι δανειολήπτες να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους, ότι το υπουργείο Οικονομίας έκανε προ ημερών και ειδική σύσταση για το θέμα στις τράπεζες, απειλώντας μάλιστα με πρόστιμα, καθώς στα μέσα Φεβρουαρίου 2016 λήγει η σχετική προθεσμία.

Το θέμα αναμένεται να ρυθμιστεί τις προσεχείς ημέρες με υπουργική απόφαση, καθώς, όπως σχολίασε το ίδιο στέλεχος, ήδη δύο τράπεζες έχουν ενημερώσει το υπουργείο ότι αδυνατούν να ικανοποιήσουν έγκαιρα τα αιτήματα που τους έχουν τεθεί από του πελάτες τους.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της συζήτησης για τον ανταγωνισμό και τα κλειστά επαγγέλματα, ζητήθηκε από τους θεσμούς να κλείσουν οι εκκρεμότητες στην υλοποίηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ, όπως αυτές προκύπτουν από την πρώτη και τη δεύτερη εργαλειοθήκη και να εκκινήσει η διαδικασία για την τρίτη εργαλειοθήκη.

Νέα συνάντηση με τους θεσμούς έχει οριστεί για το πρωί της Παρασκευής στις 11.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024