Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος προς αγρότες: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας

Κατρούγκαλος προς αγρότες: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ασφαλιστικό, που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη, υπό τον συντονισμό της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις στο σχέδιο.

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ασφαλιστικό, που παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής, από κοινού με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β.Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρ.Αλεξιάδη, υπό τον συντονισμό της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Στο ασφαλιστικό «διαχειριζόμαστε την τέλεια καταιγίδα» ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, κάνοντας λόγο γιακατάρρευση του ασφαλιστικού συστήματος, διάλυσή του από την κρίση και καταλήστευση των αποθεματικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με το σχέδιό της η κυβέρνηση προσπαθείνα κερδίσουν οι αδύναμοι και τα μεσαία στρώματα, βάσει των αρχών για κοινωνική δικαιοσύνη και ισονομία.

«Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας»για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει, υπογράμμισε.

Πάντως ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμηνα κάνειδιορθωσεις σε θέματα που δημιουργούν μεγάλη πίεση.

Όπως είπε: «Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β’ κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση». Πρόσθεσε ότι οι αγρότες θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.

Ο Γ.Κατρούγκαλος τόνισε ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση», καθώς και ότι «εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο». Ο ίδιος σημείωσε ότι «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».

Επίσης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα μείωσης των συντάξεων στη διάρκεια της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με τους θεσμούς. «Πρέπει να προστατεύσουμε το κλίμα της διαπραγμάτευσης» με τους εταίρους και δανειστές ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση δεν θα γίνει μέσω προβοκατόρικων διαρροών».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ΒαγγέληςΑποστόλου δήλωσε κάλεσε τους αγρότες «να δουν την επόμενη ημέρα» και πρόσθεσε ότι ο διάλογος είναι μονόδρομος.

«Είναι ανάγκη το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης να το εξειδικεύσουμε και να το συζητήσουμε με τους αγρότες» πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι το στοιχείο που συχνά αποκρύπτεται είναι πως οι εισφορές των αγροτών αφαιρούνται από το εισόδημα, πριν από τη φορολόγησή του.

Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό» σημείωσε ο Τρ.Αλεξιάδης και πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι αποφασίζουμε για μας και τα παιδιά μας και δεν είναι προς όφελος των αγροτών να διατηρηθεί η κατάσταση ως έχει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024