Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις συμβάσεις μένουν τα δημόσια έργα

Εκτός της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις συμβάσεις μένουν τα δημόσια έργα

Εκτός του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) θα μείνουν, τουλάχιστον ώς τον Μάιο του 2017, οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά στο σύστημα κρατικών προμηθειών.

Εκτός του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) θα μείνουν, τουλάχιστον ώς τον Μάιο του 2017, οι συμβάσεις για τα δημόσια έργα, όπως προκύπτει από όσα δήλωσε την Τετάρτη ο γγ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Αντώνης Παπαδεράκης, κατά την παρουσίαση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που αφορά στο σύστημα κρατικών προμηθειών.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, έως το τέλος του 2017 θα έχει αλλάξει πλήρως το καθεστώς των κρατικών προμηθειών με στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων για λογαριασμό του Δημοσίου, τη διαφάνεια των διαδικασιών αλλά και καλύτερες υπηρεσίες και αγαθά.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδεράκη, σε αυτή τη φάση θα εξαιρεθούν από το σύστημα οι συμβάσεις των δημοσίων έργων καθώς ζητήθηκε από το υπουργείο Υποδομών να μη γίνονται οι συγκεκριμένοι διαγωνισμοί μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας από την οποία γίνονται πλέον, από τον περασμένο Οκτώβριο, όλοι οι διαγωνισμοί άνω των 60.000. Τα δημόσια έργα θα ενταχθούν στο σύστημα από τον Μάιο του 2017.

Ο κ. Παπαδεράκης ανακοίνωσε, επίσης, ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή εντός του Φεβρουαρίου και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου 2016 θα δίνει τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με μικρές οφειλές στο Δημόσιο.

«Έχουμε πολλή δουλειά, αλλά πιστεύουμε στην εθνική σημασία του εγχειρήματος του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων. Το έργο είναι στις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας αλλά το αντιμετωπίσαμε ως ανάγκη για να αντιμετωπίσει τα νοσηρά σημεία του ισχύοντος συστήματος και προς όφελος της οικονομίας και των παραγωγικών δυνάμεων» δήλωσε ο κ. Παπαδεράκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024