Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γεροβασίλη: Διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των εργοδοτών για εισφορές

Γεροβασίλη: Διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των εργοδοτών για εισφορές

Τη διαφαινόμενη αποδοχή της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών από τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων έσπευσε να χαιρετήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μέσω twitter και ενώ η συνάντηση του πρωθυπουργού μαζί τους βρίσκεται σε εξέλιξη. «Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις», έγραψε στο twitter.

Τη διαφαινόμενη αποδοχή της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών από τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων έσπευσε να χαιρετήσει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μέσω twitter και ενώ η συνάντηση του πρωθυπουργού μαζί τους βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για λελογισμένη αύξηση εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις», έγραψε στο twitter, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διέρρευσαν νωρίτερα ότι οι εργοδοτικοί φορείς αποδέχονται την αύξηση των εισφορών κατά 1% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζομένους.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει ανάλογη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Συνδικάτων, που κατέστησαν σαφές ότι απορρίπτουν το κυβερνητικό σχέδιο και δεν το συζητούν.

Με τη φράση «τα μιλήσανε, τα συμφώνησανε» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών οργανώσεων για το ασφαλιστικό, σημειώνοντας πως η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν ήταν παρούσα.

Οι εργαζόμενοι, οι αυταπασχολούμενοι και οι επιστήμονες ήταν απόντες, επισημαίνει και εκφράζει την απορία του που «η κυβέρνηση της «Αριστεράς» ξεκινά τη συζήτηση για την κοινωνική ασφάλιση με τον ΣΕΒ, τον ΣΕΤΕ και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις». «Και μάλιστα διαρρέει, ότι κυβέρνηση και εργοδότες συμφώνησαν την αύξηση εισφορών των εργαζομένων, ερήμην τους», προσθέτει.

«Το ειδύλλιο καλά κρατεί» σημειώνει και διερωτάται «άραγε ποιος είναι ο κουμπάρος της συμφωνίας;».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024