Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Ενδιαφέρον της βελγικής Fluxys για ποσοστό του ΔΕΣΦΑ

Για το ενδιαφέρον της βελγικής εταιρείας Fluxys να εξαγοράσει ποσοστό του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 66% στην τελευταία, ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π.Σκουρλέτης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας στις Βρυξέλλες, παρουσία του πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα Λικ Λιμπό (Luc Liebaut).

Για το ενδιαφέρον της βελγικής εταιρείας Fluxys να εξαγοράσει ποσοστό του ΔΕΣΦΑ από την SOCAR, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πώλησης του 66% στην τελευταία, ενημερώθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης, σε συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα (Παρασκευή) στις Βρυξέλλες, παρουσία του πρέσβη του Βελγίου στην Ελλάδα Λικ Λιμπό (Luc Liebaut).

Η μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη εταιρεία SOCAR εκκρεμεί λόγω ενστάσεων που προβάλει η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ, στις οποίες θεωρείται ότι μπορεί να δοθεί απάντηση με τη μεταβίβαση μέρους των μετοχών σε ευρωπαϊκή εταιρεία.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας -στην οποία συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα με σημαντικό ποσοστό το βελγικό Δημόσιο- αναφέρθηκαν επίσης στη μεγάλη εμπειρία της στον τομέα της διαχείρισης δικτύων φυσικού αερίου, καθώς έχει παρουσία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε τις θετικές προοπτικές της ελληνικής αγοράς φυσικού αερίου, η οποία βρίσκεται σε ανάπτυξη. Προσέθεσε ότι η ολοκλήρωση των ενεργειακών έργων που έχουν δρομολογηθεί, αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα εποχή στο ενεργειακό πεδίο, με ενδυνάμωση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024