Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δραγασάκης: Μόνο ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης εξασφαλίζει διέξοδο από την κρίση

Δραγασάκης: Μόνο ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης εξασφαλίζει διέξοδο από την κρίση

Οριστική διέξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο από την υιοθέτηση νέου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε ο Γ.Δραγασάκης, στη συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Ο κ. Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε απόγνωση, ζήτησε τη συνεργασία του ILO για τη διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου εργασιακών σχέσεων που θα αποκαθιστά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καταπολεμά τη «μαύρη» εργασία.

Τη θέση ότι η οριστική διέξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη συνάντησή του με τον γενικό διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ- ILO) Γκι Ράιντερ.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Δραγασάκης, σημειώνοντας ότι μετά από έξι χρόνια λιτότητας και ύφεσης μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε απόγνωση, ζήτησε τη συνεργασία του ILO, μεταξύ άλλων, και για τη διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου εργασιακών σχέσεων που θα αποκαθιστά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καταπολεμά τη «μαύρη» εργασία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας για τη συνάντηση, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι έξι χρόνια λιτότητας και βαθιάς ύφεσης έχουν σωρεύσει στην κοινωνία τεράστια προβλήματα, και μεγάλα τμήματα του πληθυσμού βρίσκονται σε απόγνωση.

Η οριστική διέξοδος από την κρίση μπορεί να προέλθει μόνο από την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την εμπειρία και την τεχνογνωσία της ΔΟΕ και ζήτησε τη συνεργασία της Οργάνωσης για:

  • Τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου πλαισίου εργασιακών σχέσεων που θα αποκαθιστά τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καταπολεμά αποτελεσματικά τη «μαύρη» και ανασφάλιστη εργασία.
  • Την αξιοποίηση νέων παραδειγμάτων κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, με έμφαση στην κοινωνική οικονομία και τη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα, που ευνοούν την κοινωνική κινητοποίηση και συμμετοχή.
  • Την αξιοποίηση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων που θα επιτρέψουν να κινητοποιήσουμε αδρανείς πόρους και να τους διοχετεύσουμε προς την αναγκαία παραγωγική ανασυγκρότηση, τη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024