Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Οικονομικά αντίποινα προαναγγέλλει η Ρωσία, στον «αέρα» ο Turkish Stream

Εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προετοιμάσει οικονομικά μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος κοινών επενδυτικών σχεδίων, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία έδωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Στον «αέρα» ο Turkish Stream...

Εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να προετοιμάσει οικονομικά μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων, σε αντίποινα για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στη μεθόριο με τη Συρία έδωσε την Πέμπτη ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στον «αέρα» ο Turkish Stream, με τον υπουργό Οικονομίας της Ρωσίας να δηλώνει ότι η Μόσχα μπορεί να επιβάλλει μέτρα για περιορισμό του σχεδιαζόμενου αγωγού.

Ο υπουργός Οικονομίας της Ρωσίας Αλεξέι Ουλουκάγεφ δήλωσε πως οι περιορισμοί μπορεί να περιλαμβάνουν επίσης περιορισμούς στις πολιτικές πτήσεις προς και από την Τουρκία και τη διακοπή των προετοιμασιών για τη δημιουργία μιας Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε προειδοποιήσει από την Τετάρτη ακόμη και για το ενδεχόμενο ακύρωσης σημαντικών κοινών επιχειρηματικών σχεδίων -το πεδίο της ενέργειας είναι από τα σημαντικότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο σχεδιαζόμενος ρωσοτουρκικός αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο έως τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νωρίτερα, ο ρώσος πρωθυπουργός είπε ότι τα μέτρα θα περιλαμβάνουν και περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Τα αντίποινα θα αφορούν τόσο το εμπόριο, όσο και τις επενδύσεις, καθώς και την απασχόληση εργατικού δυναμικού, τον τουρισμό, τις αεροπορικές μεταφορές, ακόμη και τον πολιτισμό, διευκρίνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης στο υπουργικό συμβούλιο, η συνεδρίαση του οποίου αναμεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, άφησε να εννοηθεί πως κοινά πρότζεκτ μπορεί να ανασταλούν, να αυξηθούν οι δασμοί, να περιοριστούν οι μετακινήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στον ρωσικό εναέριο χώρο όπως και των τουρκικών πλοίων σε ρωσικά χωρικά ύδατα. Μπορεί επίσης να επηρεαστεί η απασχόληση τουρκικών εργατικών χεριών στη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει ήδη εκδώσει για τους πολίτες της ταξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία και πρακτορεία ακυρώνουν μαζικά ταξίδια, γεγονός το το οποίο το οποίο μπορεί να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στον τουρκικό τουριστικό τομέα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας Τουρισμού Rostourism είπε ότι η συνεργασία Ρωσίας – Τουρκίας στον τομέα του Τουρισμού «προφανώς» θα παγώσει μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Η υπηρεσία εκτιμά ότι ο αριθμός των ρώσων τουριστών που επισκέπτονται το εξωτερικό θα μειωθεί τον επόμενο χρόνο περισσότερο από 40%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024