Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τομή» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό 2016 ο Γ.Χουλιαράκης

«Τομή» χαρακτηρίζει τον προϋπολογισμό 2016 ο Γ.Χουλιαράκης

«Τομή» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ.Χουλιαράκης, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. «Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι το αριστερό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό» σημείωσε. Αναφέρθηκε στην ενίσχυση για πρώτη φορά των κονδυλίων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και του κοινωνικού προϋπολογισμού, προσθέτοντας ότι από το 2017 θα διατεθούν ακόμη περισσότερα.

«Τομή» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2016 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, και σημείωσε ότι είναι «ο πρώτος από τους τέσσερις που θα ακολουθήσουν από το 2016 έως το 2019 και θα σηματοδοτήσουν μεσοπρόθεσμα, τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης».

«Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι το αριστερό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό του 2016» σημείωσε. Αναφέρθηκε στην ενίσχυση για πρώτη φορά των κονδυλίων για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και του κοινωνικού προϋπολογισμού,
προσθέτοντας ότι από το 2017 θα διατεθούν ακόμη περισσότερα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Προϋπολογισμός 2016, του οποίου η επεξεργασία ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συνεδριάσεις, θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση την 1 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ολοκληρωθεί έπειτα από πέντε συνεδριάσεις με την ψήφισή του, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας.

«Τρεις είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης», είπε ο κ. Χουλιαράκης. «Η εφαρμογή μιας δημοσιονομικής πολιτικής που θα εμποδίζει την παραγωγή ελλειμμάτων, η ανάσχεση της αναπαραγωγή της ύφεσης, μέσω των εξωπραγματικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων και η ενίσχυση του κοινωνικού προϋπολογισμού, για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της υγείας και της παιδείας».

«Φέτος για πρώτη φορά ενισχύουμε τον προϋπολογισμό των δημοσίων επενδύσεων και τον κοινωνικό προϋπολογισμό. Το σύνολο του κοινωνικού προϋπολογισμού είναι αυξημένο κατά 830 εκατ. ευρώ» ανέφερε ο κ. Χουλιαράκης και κατέληξε:

«Ο συνδυασμός της δημοσιονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, είναι το αριστερό αποτύπωμα στον προϋπολογισμό του 2016. Αναγνωρίζουμε τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουμε και τις δυνατότητες των εργαλείων που έχουμε στη διάθεσή μας, όμως καθώς η κατάσταση της οικονομίας θα βελτιώνεται από το 2017 θα μπορούμε να διαθέσουμε μεγαλύτερα ποσά για τον κοινωνικό προϋπολογισμό».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024