Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» σε αγορά κόκκινων στεγαστικών από funds, λέει η κυβέρνηση

«Όχι» σε αγορά κόκκινων στεγαστικών από funds, λέει η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητική στις αγορές στεγαστικών δανείων από ξένα funds και αυτή είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες, έως ότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου γύρου προαπαιτουμένων το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας. Στη διαπραγμάτευση για τα «κόκκινα» δάνεια έχει ενταχθεί και το ζήτημα των επιχειρηματικών, για τα οποία η κυβέρνηση τηρεί πιο ελαστική στάση.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αρνητική στις αγορές στεγαστικών δανείων από ξένα funds και αυτή είναι η στρατηγική που θα ακολουθήσει τις επόμενες ώρες, έως ότου ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του πρώτου γύρου προαπαιτουμένων το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας.

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εξηγούν στην εφημερίδα Τα Νέα, πως η διαπραγμάτευση αφορά πλέον το σύνολο των κόκκινων δανείων, δηλαδή και τα επιχειρηματικά που αγγίζουν περίπου το 70% των μη εξυπηρετουμένων.

Ωστόσο, φαίνεται πως η περίπτωσή τους αντιμετωπίζεται διαφορετικά από την κυβέρνηση, που δεν αποκλείει και πώληση τμήματος ή του συνόλου των επιχειρηματικών σε distress funds.

«Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη λύση, η οποία είναι κοντά και στην αρχική μας πρόταση» έλεγαν την Τρίτη κυβερνητικές πηγές αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που ασχολήθηκε με όλα τα ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία πρόταση που κατέθεσε η ελληνική πλευρά προς τους δανειστές για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και τους πλειστηριασμούς αφορά προστασία για αντικειμενικές αξίες ακινήτων έως 180.000 ευρώ για τους άγαμους οφειλέτες και έως 280.000 ευρώ για τους έγγαμους με παιδιά -για κάθε παιδί ανεβαίνει το όριο προστασίας κατά 25.000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα, ο δανειστής προστατεύεται εφόσον το οικογενειακό εισόδημα βρίσκεται κοντά στις 35.000 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024