Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέλη κυκλοφορίας στα αντιρυπαντικής τεχνολογίας ΙΧ

Τέλη κυκλοφορίας στα αντιρυπαντικής τεχνολογίας ΙΧ

Το σενάριο μειώσεων στα παλαιά και μικρά ΙΧ το οποίο ήθελε να προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αντιστάθμισμα αυξήσεις τελών για τα μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα, φαίνεται να προσκρούει στην έλλειψη βάσης δεδομένων όσον αφορά τις τιμές. Έτσι, τα αυξημένα έσοδα από τέλη κυκλοφορίας θα προκύψουν από την επιβολή «χαρατσιού» στα ΙΧ αντιρυπαντικής τεχνολογίας.

Τα ΙΧ που κυκλοφόρησαν από τον Οκτώβριο του 2010 και μετά και είχαν μέχρι σήμερα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας ακόμα και αν κόστιζαν μια μικρή περιουσία, είναι αυτά τα οποία θα «πληρώσουν τη νύφη» των φετινών αλλαγών.

Σύμφωνα με Τα Νέα, το σενάριο μειώσεων στα παλαιά και μικρά ΙΧ το οποίο ήθελε να προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, με αντιστάθμισμα αυξήσεις τελών για τα μεγάλου κυβισμού και ακριβά αυτοκίνητα, φαίνεται να προσκρούει στην έλλειψη βάσης δεδομένων όσον αφορά τις τιμές.

Έτσι, οι αλλαγές για φέτος το πιθανότερο είναι ότι θα αφορούν μόνο αυτοκίνητα αντιρυπαντικής τεχνολογίας, στα οποία τα τέλη προσδιορίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

Το σενάριο που επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτά τα αυτοκίνητα τα οποία μέχρι πέρυσι απαλλάσσονταν από τα τέλη κυκλοφορίας λόγω του γεγονότος ότι οι εκπομπές ρύπων τους ήταν έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, να πληρώσουν φέτος τα μισά τέλη των ΙΧ αντίστοιχου κυβισμού τα οποία πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από τον Νοέμβριο του 2010.

*Διαβάστε αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024