Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Βερολίνο: Καμία ευελιξία στη συμφωνία με την Αθήνα, λόγω προσφυγικού

Η συμφωνία της Αθήνας με τους εταίρους της περιέχει ήδη αρκετή ευελιξία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

Η συμφωνία της Αθήνας με τους εταίρους της περιέχει ήδη αρκετή ευελιξία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος επεσήμανε ότι δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από τη συμφωνία εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε τον Ιούλιο μία σαφή συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Αυτή η συμφωνία περιέχει, ήδη, πολλή ευελιξία, ήμασταν πολύ γενναιόδωροι με την Ελλάδα. Και δεν υπάρχει τώρα απολύτως κανένας λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό» ανέφερε ο κ. Γιέγκερ, απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ελλάδα μπορεί να περιμένει κάποια ευελιξία στην εφαρμογή του προγράμματος βοήθειας, λόγω της μεγάλης επιβάρυνσης που δέχεται από το προσφυγικό κύμα.

Επίσης, τόνισε ότι είναι αυτονόητο πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τους όρους του μνημονίου, «δεν υπάρχουν εκπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά, και παρέπεμψε στην επικείμενη αξιολόγηση του προγράμματος, ενόψει της οποίας, όπως σημείωσε, υπάρχουν ακόμη σημαντικά κενά.

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να στηριχθεί ενεργά

Για «πολύ καλές συνομιλίες» με την ελληνική ηγεσία έκανε λόγο η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάιερ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δέχεται ιδιαίτερη επιβάρυνση από την προσφυγική κρίση και για αυτό θα πρέπει να στηριχθεί ενεργά.

Σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Στάινμάιερ, σύμφωνα με την εκπρόσωπό του, υπογράμμισε ότι είναι από μόνη της δύσκολη και ότι η Ελλάδα νοιώθει την προσφυγική κρίση ως ιδιαίτερη επιβάρυνση.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι από τη γερμανική πλευρά δεν δόθηκε κάποια υπόσχεση πέρα από τα 17 σημεία που συμφωνήθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Είναι σαφές ότι η Ευρώπη προσπαθεί και ότι θα συνεχίσει να στηρίζει», σημείωσε η κ. Σέμπλι και πρόσθεσε: «Εάν θέλουμε να λύσουμε την προσφυγική κρίση, πρέπει να κάνουμε μία συμφωνία με την Τουρκία και να στηρίξουμε ενεργά την ελληνική κυβέρνηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024