Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Την επόμενη εβδομάδα κρίνεται η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ

Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης ύψους 2 δισ. ανέφερε πηγή αναφερόμενη στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στο EuroWorking Group. Όπως σημείωσε, υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες για να κλείσει η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ υπογράμμισε πως εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί.

Την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση της δόσης ύψους 2 δισ. ανέφερε καλά πληροφορημένη πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενη στις συζητήσεις που διεξήχθησαν στο EuroWorking Group.

Όπως σημείωσε η ίδια πηγή, υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες για να κλείσει η εφαρμογή του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων, ενώ υπογράμμισε πως εξαρτάται από τις ελληνικές αρχές το πότε θα έχει ολοκληρωθεί.

Τα βασικά «αγκάθια» είναι εκείνα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Νωρίτερα, ο επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε ότι πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή όλα τα μέτρα πριν εκταμιευθεί η υποδόση των 2 δισ. ευρώ.

«Το προαπαιτούμενο είναι να ληφθούν τα μέτρα», πρόσθεσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι σημαντική διότι θα δοθούν «διευκρινίσεις ως προς αυτό» από την Αθήνα.

«Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, που αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.

Η επίσκεψη του Επίτροπου στην Αθήνα, όπως έλεγαν κοινοτικές πηγές, έχει ως σκοπό να ενθαρρύνει το μεταρρυθμιστικό βηματισμό της κυβέρνησης και να αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει συντελεστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024