Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τα τέλη κυκλοφορίας τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά;

Από τα τέλη κυκλοφορίας τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στα ιδιωτικά;

Iσοδύναμα 300 εκατ. ευρώ για την αποφυγή της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητεί η κυβέρνηση. Στο τραπέζι έπεσε πρόταση που αφορά στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας. 'Όμως ακόμα και αυτό θεωρείται πρακτικά αδύνατον.

Iσοδύναμα 300 εκατ. ευρώ για την αποφυγή της επιβολής του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αναζητεί η κυβέρνηση και σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο τραπέζι έπεσε πρόταση που αφορά στην αύξηση των τελών κυκλοφορίας.

Όμως, για να καλυφθεί το ποσό των 300 εκατ. ευρώ, που έχει προϋπολογιστεί ως έσοδο από τον ΦΠΑ σε σχολεία και φροντιστήρια, μόνο από τα Τέλη, αυτό σημαίνει αύξηση των τελών 30% κατά μέσο όρο, κάτι που θεωρείται πρακτικά αδύνατο.

Έτσι, εξετάζονται συμπληρωματικά και άλλα ισοδύναμα, όπως για παράδειγμα, η αύξηση του ειδικού φόρου στα προϊόντα καπνού και στα αλκοολούχα ποτά, η αύξηση των διοδίων, αλλά και η πιθανή επιβολή ειδικής εισφοράς στα κέρδη των επιχειρήσεων.

Όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν B.Ντομπρόφσκις, στη συνέντευξή του στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών επιβεβαίωσε ότι θα βρεθούν εναλλακτικές προτάσεις στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά στα τέλη Κυκλοφορίας -αν δεν προχωρήσει το σενάριο για σημαντική αύξησή τους- τότε το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται επιβολή Τελών και σε αυτοκίνητα που σήμερα απαλλάσσονται, αύξηση των Τελών σε αυτοκίνητα μεγάλης εμπορικής αξίας, αλλά και παράλληλη μείωση των τελών κυκλοφορίας σε παλαιά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση το συνολικό ποσό που θα κληθούν να καταβάλουν οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. φέτος θα είναι μεγαλύτερο από το 1,1 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογιστεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024