Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή κατά του πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ την Παρασκευή κατά του πολυνομοσχεδίου

Συλλαλητήριο διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα.

Συλλαλητήριο διοργανώνει το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ΑΔΕΔΥ, επισημαίνοντας ότι επεκτείνονται και στο Δημόσιο οι μειώσεις συντάξεων και οι αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχουν ήδη θεσπιστεί για τον ιδιωτικό τομέα.

Η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα.

Στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι το πολυνομοσχέδιο απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3%-10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος» δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.

Επίσης, προσθέτει η ΑΔΕΔΥ, η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015).

Το ίδιο, σημειώνει, προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότηση τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ο.

Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς, επισημαίνει ακόμη η ΑΔΕΔΥ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024