Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστολές για ρύθμιση κόκκινων δανείων θα αποστείλουν οι τράπεζες

Επιστολές για ρύθμιση κόκκινων δανείων θα αποστείλουν οι τράπεζες

Επιστολές σε δανειολήπτες και εγγυητές θα στείλουν οι τράπεζες έως το τέλος του χρόνου σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια, καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Εν τω μεταξύ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη με τους δανειστές για το ζήτημα. Ποιες ρυθμίσεις θα προτείνουν στους δανειολήπτες οι τράπεζες.

Επιστολές σε δανειολήπτες και εγγυητές θα στείλουν οι τράπεζες έως το τέλος του χρόνου σε όσους έχουν κόκκινα δάνεια, καλώντας τους να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Εν τω μεταξύ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί και οι διαβουλεύσεις του υπουργού Οικονομίας Γ.Σταθάκη με τους δανειστές για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και κατά πόσο κάποια από αυτά θα πωληθούν σε distress funds.

Όπως σημειώνει το Έθνος, μέσα στην εβδομάδα θα δημοσιευθούν στο ΦΕΚ οι αλλαγές στον Κώδικα Δεοντολογίας και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα παρατείνεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου η υποχρέωση των τραπεζών να αποστείλουν επιστολές στους δανειολήπτες και τους εγγυητές δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση, ενημερώνοντάς τους για το ύψος των οφειλών τους.

Με τις επιστολές αυτές θα τους καλούν να προσκομίσουν τα οικονομικά τους στοιχεία και θα προτείνουν τρόπους ρύθμισης των δανείων.

Ανάμεσα στις προτεινόμενες ρυθμίσεις είναι η μείωση του επιτοκίου, η επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου, η καταβολή μόνο τόκων, η καταβολή κλασματικής δόσης (τόκοι και τμήμα του κεφαλαίου).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η εφημερίδα, τα κόκκινα δάνεια έως το τέλος του 2014 άγγιζαν τα 85,5 δισ. ευρώ, ενώ στο α’ εξάμηνο του 2015 έφθασαν τα 100 δισ. ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024