Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λευκωσία: Ρυθμός ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης το 2015

Λευκωσία: Ρυθμός ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης το 2015

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χ.Γεωργιάδης. Σημείωσε ότι αναμένεται «πολύ πιό υψηλός ρυθμός ανάπτυξης από το 0,5% που εκτιμούν η Επιτροπή και το ΔΝΤ». Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Κύπρος διανύει τους τελευταίους μήνες του μνημονίου, τοποθετώντας την έξοδο τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

Ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης αναμένεται να σημειώσει η Κύπρος το 2015, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο ΡΙΚ.

Όπως σημείωσε, αναμένεται «πολύ πιό υψηλός ρυθμός ανάπτυξης από το 0,5% που εκτιμούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να είναι κοντά στο 1,5%, κάτι που θα φανεί και στην επόμενη αξιολόγηση, τόνισε.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «τα προβλήματα της Ελλάδας δεν επηρέασαν την Κύπρο» και πως υπάρχουν βασικοί ζωτικοί τομείς που καταγράφουν θετικές επιδόσεις, όπως ο τουρισμός, οι υπηρεσίες και η ναυτιλία, με τη συνολική αποτύπωση της πραγματικής οικονομίας να δείχνει ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο και θα έχουμε ρυθμό ανάπτυξης κοντά στον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

«Παρά τις αναβαθμίσεις, οι οίκοι αξιολόγησης δεν έχουν κατατάξει ακόμη την Κύπρο στην επενδυτική βαθμίδα» υπενθύμισε ο υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας ότι η χώρα διανύει τους τελευταίους μήνες του μνημονιακού προγράμματος, «χωρίς να έχει σημασία, εάν θα εξέλθουμε από αυτό, τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024