Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το 2015

Το νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το 2015

Στο νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το 2015 και τα επόμενα έτη, εκτός από τα στοιχεία του φορολογουμένου, θα αναγράφονται το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και φυσικά το ποσό καταβολής, όπως ορίζει σχετική απόφαση της Κ.Σαββαϊδου για τον τύπο και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού.

Στο νέο εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ για το 2015 και τα επόμενα έτη, εκτός από τα στοιχεία του φορολογουμένου, θα αναγράφονται και το σύνολο των δικαιωμάτων επί ακινήτων, το σύνολο του κύριου φόρου, η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, το σύνολο του συμπληρωματικού φόρου και φυσικά το ποσό καταβολής.

Ακολουθούν, όπως και πέρυσι, αναλυτικά στοιχεία κτισμάτων, οικοπέδων και γηπέδων.

Τα παραπάνω ορίζονται σε απόφαση της γγ Δημοσίων Εσόδων Κ.Σαββαϊδου για τον τύπο και το περιεχόμενο του εκκαθαριστικού ΕΝΦΙΑ για το 2015 και των επόμενων ετών.

Επίσης σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο φορολογούμενος αμφισβητεί το ύψος του φόρου, έχει περιθώριο 30 ημερών να ασκήσει ενδικοφανή προσφυγή στη Διεύθυνση Διαφορών της ΓΓΔΕ, με αίτημα την επανεξέταση της καταλογιστικής πράξης.

Άσκηση προσφυγής κατά της πράξης υπολογισμού του φόρου απευθείας στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι απαράδεκτη, επισημαίνεται ακόμη.

Ο φόρος καταβάλλεται εφάπαξ ή σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, στις προθεσμίες που εμφανίζονται στην καρτέλα «προσωποιημένη πληροφόρηση» του λογαριασμού του υπόχρεου στην διαδικτυακή πύλη www.gsis.gr.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης του ΕΝΦΙΑ, δεν προβλέπεται έκπτωση.

Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ για το 2015 στο Taxis αναμένεται να γίνει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου και ο φόρος να πληρωθεί από τους υπόχρεους σε πέντε μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη έως το τέλος Οκτωβρίου.

Η απόφαση για τον «τύπο και το περιεχόμενο της δήλωσης − πράξης διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2015 και επομένων» δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Α.Τ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024