Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μείωση του ELA κατά 1 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ

Νέα μείωση του ELA κατά 1 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ

Κατά 1 δισ. ευρώ μείωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος. Πλέον, το ανώτατο όριο δανεισμού διαμορφώνεται σε 87,9 δισ. ευρώ. Όπως εξηγεί η ΤτΕ, η μείωση του ανώτατου ορίου αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Κατά 1 δισ. ευρώ μείωσε τοΔιοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ το ανώτατο όριο παροχήςέκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πλέον, το ανώτατο όριο δανεισμού μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου διαμορφώνεται σε 87,9 δισ. ευρώ, πλαφόν που θα ισχύει έως και την Πέμπτη 22/10.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ημείωση του ανώτατου ορίου κατά 1,0 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα.

Από τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, προκύπτει ότι καταγράφηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο αύξηση των καταθέσεων μετά από 10 συνεχείς μήνες πτώσης.

Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα κυρίως της αύξησης της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, που δεν επιτρέπουν την ανάληψη των καταθέσεων από τις επιχειρήσεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024