Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Eldorado: Θα ξανανοίξουν οι Σκουριές μετά την απόφαση του ΣτΕ

Eldorado: Θα ξανανοίξουν οι Σκουριές μετά την απόφαση του ΣτΕ

Η καναδική Eldorado Gold δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι θα ξανανοίξει τα μεταλλεία στη Χαλκιδική και θα επαναπροσλάβει το προσωπικό που είχε θέσει σε διαθεσιμότητα μετά την θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής της Eldorado στην Ελλάδα δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν.

Η καναδική Eldorado Gold δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι θα ξανανοίξει τα μεταλλεία στη Χαλκιδική και θα επαναπροσλάβει το προσωπικό που είχε θέσει σε διαθεσιμότητα μετά την θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το ΣτΕ δικαίωσε την Παρασκευή τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός, θυγατρικής της Eldorado, που είχαν προσφύγει κατά της απόφασης του υπουργού Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη που ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρίας τον Αύγουστο.

Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επανέναρξη των εργασιών στα μεταλλεία μέχρι την οριστική απόφαση για το ζήτημα αυτό, που αναμένεται αργότερα αυτό το μήνα.

Ο Π.Σκουρλέτης είχε ανακαλέσει την άδεια της Eldorado για την ανάπτυξη των μεταλλείων στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα με το επιχείρημα ότι δεν έγιναν επί τόπου οι δοκιμές που διασφαλίζουν ότι η μέθοδος ακαριαίας τήξης που θα χρησιμοποιηθεί για την εξόρυξη δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Η Eldorado είχε διακόψει όλες τις εργασίες της και είχε θέσει σε διαθεσιμότητα τα δύο τρία του προσωπικού της μετά την απόφαση.

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο επικεφαλής της Eldorado στην Ελλάδα, Εντουάρντο Μόρα, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληφθούν μόλις η εταιρεία ενημερωθεί επισήμως για την δικαστική απόφαση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024