Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνητικό αλαλούμ με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Κυβερνητικό αλαλούμ με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Συνεχίζονται οι παλινωδίες σχετικά με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ωστόσο, λίγο αργότερα, νεώτερη ανακοίνωση ακύρωσε την προηγούμενη...

Συνεχίζονται οι παλινωδίες σχετικά με το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αργά το απόγευμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία. Ωστόσο, λίγο αργότερα, νεώτερη ανακοίνωση ακύρωσε την προηγούμενη…

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι: «Το μέτρο της επιβολής 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση επανεξετάζεται, με στόχο τη δικαιότερη εφαρμογή του. Ως πρώτο βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση αποφασίστηκε η μη εφαρμογή του στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.»

Λίγο αργότερα, όμως, εκδόθηκε νεώτερη ανακοίνωση στην οποία δεν υπήρχε καν αναφορά στο ζήτημα του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η πρώτη ανακοίνωση εστάλη από λάθος και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, δε, πως παρά το γεγονός ότι στη δεύτερη ανακοίνωση δεν υπάρχει καμία αναφορά στο θέμα του ΦΠΑ το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, αλλά εξαιτίας της πολυπλοκότητάς του θα εξεταστεί σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και δεν αποκλείεται να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις κατά τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Εκτιμάται ότι οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν εφόσον υπάρξει σχετική συμφωνία με τους δανειστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024