Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΔΝΤ:  Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα μετά τη μείωση του χρέους

ΔΝΤ: Συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα μετά τη μείωση του χρέους

Στην αποσαφήνιση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως προϋπόθεση για την χρηματοδοτική του εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Στην αποσαφήνιση πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως προϋπόθεση για την χρηματοδοτική του εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους προχώρησε σήμερα Πέμπτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ.

Κατά την τακτική συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον ο Μάρεϊ ερωτήθηκε επανειλημμένα για το εάν το ΔΝΤ ανησυχεί πως θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος λόγω των εκλογών.

Ο ίδιος δεν θέλησε να δώσει μια ευθεία απάντηση και αρκέσθηκε να αναφέρει πως το ΔΝΤ συνεργάζεται ήδη με την υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ελλάδος και ότι θα αναμένει το αποτέλεσμα των εκλογών για να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

«Δεν θέλουμε να αναφερόμαστε σε χώρες που βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο» είπε και προσέθεσε πως όσο πιο γρήγορά δρομολογηθούν οι πολιτικές διεργασίες τόσο το καλύτερο.

Ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα και ειδικά η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων της υπουργικής συνόδου της G20 -κάτι που ανέφερε χθες αμερικανός αξιωματούχος- ο Μάρεϊ απάντησε πως δεν το γνωρίζει αν και αναγνώρισε πως το θέμα αυτό έχει «ευρωπαϊκό ενδιαφέρον».

Για το θέμα του χρέους επανέλαβε πως το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση για την χρηματοδοτική του εμπλοκή στο ελληνικό πρόγραμμα τη σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ προσέθεσε πως εξίσου σημαντική είναι η προώθηση ισχυρών μεταρρυθμίσεων, η δημοσιονομική εξυγίανση και η διασφάλιση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Ερωτηθείς από την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Λένα Αργύρη για το πώς τοποθετείται το ΔΝΤ απέναντι στη προσφυγική κρίση, η οποία επηρεάζει σημαντικά και την Ελλάδα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου ανέφερε: «Ελπίζουμε οι Ευρωπαίοι ηγέτες να λάβουν ταχεία δράση για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024