Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα περυσινά μεγέθη η φετινή ΔΕΘ

Στα περυσινά μεγέθη η φετινή ΔΕΘ

Περίπου στα επίπεδα του 2014 θα παραμένει φέτος ο αριθμός των εκθετών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών. Σειρά παράλληλων δράσεων και εκθέσεις.

Περίπου στα επίπεδα του 2014 παραμένει φέτος ο αριθμός εκθετών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθεί και ο αριθμός των επισκεπτών.

Η επετειακή 80ή ΔΕΘ ξεκινά το Σάββατο ξεκινά το Σάββατο φιλοδοξώντας να «μαγέψει» τους επισκέπτες και με την πρόσθετη γοητεία των «Μαγεμένων» που δανείστηκαν οι διοργανωτές΄ς από το Μουσείο του Λούβρου.

Πρόκειται για τα αντίγραφα τεσσάρων αμφίπλευρων αγαλμάτων, που είχαν αφαιρεθεί από τη Θεσσαλονίκη το 1864 και δεν κατέστη δυνατόν να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, παρά τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς, τόσο κατά την ανάληψη του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από την πόλη το 1997 όσο και το 2012 από τον Δήμο.

Στα περσινά επίπεδα τα μεγέθη

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo, Κυριάκο Ποζρικίδη,
ο αριθμός των εκθετών είχε ξεπεράσει το βράδυ της Τετάρτης τους 838, έναντι 874 την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι, και οι εγγραφές συνεχίζονται.

«Ο αριθμός των εκθετών προσεγγίζει σταδιακά τους 1000, πολύ κοντά στον περσινό, κάτι που αποτελεί μεγάλη επιτυχία, αν ληφθεί υπόψη ότι η έναρξη της τραπεζικής αργίας και των capital controls συνέπεσε με μια συνήθως ζωηρή περίοδο προετοιμασίας για τη ΔΕΘ» σημείωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Τάσος Τζήκας.

Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή του δημόσιου τομέα είναι και φέτος περιορισμένη, ενώ η παρουσία των επιμελητηρίων είναι δυναμική, χάρη και στη συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, με την οποία επίκειται και η υπογραφή μνημονίου.

Ο εκθεσιακός χώρος έχει ήδη υπερβεί τον περσινό με 26.624 τετραγωνικά μέτρα έναντι 25.931 το 2014.

Η επισκεψιμότητα της έκθεσης εκτιμάται ότι θα παραμείνει στο περυσινό επίπεδο των 255.000 επισκεπτών.

Ήδη, «στα ξενοδοχεία της πόλης δεν υπάρχει δωμάτιο» επισήμανε ο κ. Ποζρικίδης σε συνέντευξη Τύπου για την 80ή ΔΕΘ.

Δωρεάν πάρκινγκ στο λιμάνι με δωρεάν μεταφορά στη ΔΕΘ

Η ΔΕΘ-Helexpo AE συνεργάζεται φέτος και με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ), ο οποίος παραχωρεί πέντε στρέμματα στην προβλήτα 2 του λιμανιού (είσοδος από την πύλη 6) για τα αυτοκίνητα των επισκεπτών.

Αρχαίες εφευρέσεις και μουσικά όργανα, αυτοκίνητα αντίκες και e-gaming

Πέρα από τον επιχειρηματικό της χαρακτήρα, η 80ή ΔΕΘ θα προσφέρει στους επισκέπτες 14 θεματικά αφιερώματα και ένα πλούσιο μενού παράλληλων δράσεων.

Μεταξύ άλλων:

  • Έκθεση με 40 εφευρέσεις και επινοήσεις των αρχαίων Ελλήνων από το «ρομπότ-υπηρέτρια» του Φίλωνος και τον υδραυλικό τηλέγραφο του Αινεία μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος. Παρουσιάζονται επίσης 42 ανακατασκευασμένα αρχαία μουσικά όργανα.
  • Συλλογή αγωνιστικών αυτοκινήτων αντικών και σπάνιων συλλεκτικών μοντέλων. Η ασφαλιστική αξία των εκθεμάτων ανέρχεται σύμφωνα με τον κ. Ποζρικίδη στο 1 εκατ. ευρώ.
  • Εργοστάσιο και μουσείο σοκολάτας (είσοδος 2 ευρώ), που αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 80ής ΔΕΘ μετακομίζει στην Αθήνα
  • Συναυλίες που θα πραγματοποιούνται κάθε βράδυ στη σκηνή του τόξου της ΧΑΝΘ, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν με το εισιτήριο εισόδου στη ΔΕΘ.
  • Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και Εφήβους: για πρώτη φορά ερασιτεχνικοί θίασοι θα διαγωνιστούν σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις.
  • Music Band Festival
  • Cheapart και e-gaming
  • 1ο φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης (Mysticon)
  • Πρωτοβουλία για εθελοντική αιμοδοσία στον χώρο της ΔΕΘ

Τιμές εισιτηρίων

Η εταιρεία αποφάσισε να απορροφήσει την αύξηση του ΦΠΑ, ώστε το εισιτήριο για τη φετινή διοργάνωση να μην αυξηθεί. Καθιερώσει, μάλιστα, λαϊκή είσοδο 3 ευρώ τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη, με οικογενειακό εισιτήριο 10 ευρώ. Τις υπόλοιπες ημέρες το εισιτήριο θα είναι 5 ευρώ, με οικογενειακό στο 15 ευρώ. Για πολύτεκνους και ΑΜΕΑ, το εισιτήριο θα είναι 3 ευρώ, ανεξάρτητα από την ημέρα. Με τα εισιτήρια αυτά οι επισκέπτες εισέρχονται σε όλα τα περίπτερα και τις εκδηλώσεις, πλην του Εργοστασίου Σοκολάτας, που έχει ξεχωριστό εισιτήριο 2 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024