Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Και ο Μοσκοβισί υπέρ της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης

Και ο Μοσκοβισί υπέρ της οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της εγκαθίδρυσης μιας οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, μια ιδέα που επανέφερε τη Δευτέρα, ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Μ.Μακρόν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί τάχθηκε υπέρ της εγκαθίδρυσης μιας οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωζώνης, μια ιδέα που επανέφερε τη Δευτέρα, ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Μ.Μακρόν.

«Υποστηρίζω εδώ και χρόνια μια καλύτερη διακυβέρνηση της ευρωζώνης, με μια ειδική κυβέρνηση που να έχει τον δικό της προϋπολογισμό για περισσότερη σύγκλιση, υπό την αρχή ενός είδους υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης ο οποίος, για μένα, θα μπορούσε να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» δήλωσε ο Μοσκοβισί στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Ο Μακρόν είχε επαναφέρει την ιδέα μιας «κυβέρνησης της ευρωζώνης», της οποίας θα ηγείτο ένας επίτροπος με διευρυμένες αρμοδιότητες.

Η καγκελάριος Μέρκελ δήλωσε από την πλευρά της ότι από καιρό έχει ταχθεί υπέρ αυτής της κατεύθυνσης.

«Αυτή η συζήτηση για την εμβάθυνση της ΟΝΕ άνοιξε χάρη στην έκθεση των πέντε προέδρων τον περασμένο Ιούνιο» ένα κείμενο που είχε υπογραφεί από τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του Ευρωκοινοβουλίου, υπενθύμισε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Για τον ίδιο, η ενισχυμένη οικονομική διακυβέρνηση είναι μια «δημοκρατική» απαίτηση η οποία «θα επέτρεπε μια ταχύτερη και περισσότερο ορθολογική διαδικασία αποφάσεων» για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης.

Υποστηρίζω επίσης ένα κοινοβούλιο της ευρωζώνης ώστε να αυξηθεί η νομιμοποίηση καθώς και η εγγύτητα με τον ευρωπαϊκό λαό, πρόσθεσε.

Ο Μοσκοβισί δεν διευκρίνισε πότε θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τη γνώμη του οι μεταρρυθμίσεις αυτές, υπενθυμίζοντας μόνο πως μια ευρωπαϊκή έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τον Ιούνιο έδινε προθεσμία δύο ετών για την πραγματοποίησή τους.

Ερωτηθείς για τις δικές του φιλοδοξίες αναφορικά με μια ενδεχόμενη μελλοντική θέση υπουργού Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Μοσκοβισί αρνήθηκε οποιονδήποτε προσωπικό υπολογισμό.

Δεν εκφράζομαι στο όνομα κάποιου προσωπικού συμφέροντος. Δεν είναι κάτι που θα εφαρμοσθεί απαραιτήτως απ’ αυτή την Επιτροπή. Είναι μια θέση αρχής, όχι μια θέση που θα αποτελούσε δήλωση υποψηφιότητας για μια θέση τέτοιας φύσης, τόνισε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024