Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ανησυχίες για την Κίνα φρενάρουν το ράλι του πετρελαίου

Οι ανησυχίες για την Κίνα φρενάρουν το ράλι του πετρελαίου

Πτώση καταγράφουν σήμερα Τρίτη οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, πιεζόμενες από τα στοιχεία για την  μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 3% στα 47,73 δολάρια το βαρέλι. Χθες το εν λόγω συμβόλαιο ανήλθε έως τα 49,20 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη έως και 8,8%.

Πτώση καταγράφουν σήμερα Τρίτη οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου στις ασιατικές αγορές, πιεζόμενες από τα στοιχεία για την μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα τον Αύγουστο.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού υποχωρεί κατά 3% στα 47,73 δολάρια το βαρέλι. Χθες το εν λόγω συμβόλαιο ανήλθε έως τα 49,20 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας κέρδη έως και 8,8%.

Το ράλι στις τιμές του πετρελαίου πυροδοτήθηκε από την ανακοίνωση του ΟΠΕΚ ότι είναι έτοιμος να συζητήσει με άλλους παραγωγούς για να πετύχει «δίκαιες και λογικές τιμές» για το καύσιμο. Όπως σημειώνει το Bloomberg, ο ΟΠΕΚ δε θα στηρίξει τις τιμές του πετρελαίου με τη μείωση της προσφοράς, αν δε συμφωνήσουν και τα κράτη που δεν αποτελούν μέλη του, να μοιραστούν το βάρος.

Πάντως σήμερα η Κινά ήλθε να σταματήσει την άνοδο του πετρελαίου. Την ανησυχία τροφοδότησαν στοιχεία που κατέδειξαν πως η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον Αύγουστο με το υψηλότερο ρυθμό σε διάστημα τριών ετών.

Ο επίσημος δείκτης μεταποίησης (PMI) υποχώρησε στις 49,7 μονάδες τον Αύγουστο από 50 μονάδες που είχε βρεθεί ένα μήνα πριν. Τα κινεζικά εργοστάσια δέχθηκαν πλήγμα από την αδύναμη εγχώρια και διεθνή ζήτηση, συσσωρεύοντας αποθέματα, που με τη σειρά τους συμπιέζουν τις τιμές, περιορίζοντας έτσι τα περιθώρια κερδοφορίας των κινεζικών εταιρειών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024