Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του Οκτωβρίου βλέπει ο Τόμσεν

Καθυστερήσεις στην αξιολόγηση του Οκτωβρίου βλέπει ο Τόμσεν

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα και εκτίμησε πως λόγω των εκλογών και του χρόνου που θα απαιτήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, ενδέχεται να καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον ESM.

Στην πληρωμή 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ εντός του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει η Ελλάδα με τα σχετικά χρήματα να έχουν ήδη διασφαλισθεί από την πρώτη δόση του προγράμματος στήριξης του ESM.

Η πρώτη πληρωμή δόσης ύψους 300 εκατ. ευρώ θα γίνει την προσεχή Παρασκευή, θα ακολουθήσει στις 14 Σεπτεμβρίου η καταβολή 337 εκατ. ευρώ, στις 16 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 563 εκατ. ευρώ και στις 21 Σεπτεμβρίου η πληρωμή 337 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα και εκτίμησε πως λόγω των εκλογών και του χρόνου που θα απαιτήσει ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης, ενδέχεται να καθυστερήσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τον ESM.

Μια τέτοια εξέλιξη θα μετέθετε για αργότερα τόσο την εκταμίευση του τελευταίου μέρους της πρώτης δόσης ύψους 3 δισ. ευρώ όσο και την έναρξη της συζήτησης για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, κάτι που το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση για να στηρίξει χρηματοδοτικά την Ελλάδα έως το 2018.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024