Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κούρεμα» 20% στο χρέος της Ουκρανίας

«Κούρεμα» 20% στο χρέος της Ουκρανίας

Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια ήλθε σήμερα Πέμπτη η Ουκρανία. Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατάλια Γιαρέσκο ανακοίνωσε πως η συμφωνία περιλαμβάνει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.Όπως μεταδίδει το Reuters η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους.

Σε συμφωνία με τους μεγαλύτερους πιστωτές της για αναδιάρθρωση του χρέους της κατά 18 δισ. δολάρια ήλθε σήμερα Πέμπτη η Ουκρανία.

Η υπουργός Οικονομικών της χώρας Νατάλια Γιαρέσκο ανακοίνωσε πως η συμφωνία περιλαμβάνει απομείωση του αρχικού χρέους κατά 20%.

«Όλοι τα πήγαν καλά σε αυτή τη συμφωνία. Γι’ αυτό είναι συνεργατική. Δεν είναι μονόπλευρη η νίκη, είναι μια κατάσταση από την οποία όλοι βγήκαν κερδισμένοι. Πλέον προχωρούμε όλοι μπροστά χωρίς να θέτουμε σε περαιτέρω κίνδυνο την αξία των ομολόγων», τόνισε η Γιαρέσκο.

Όπως μεταδίδει το Reuters η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στην αναδιάρθρωση του ουκρανικού χρέους. Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε στο πρακτορείο πως η χώρα του δεν δέχθηκε απομείωση 20% στα ευρωομόλογα αξίας 3 δισ. δολαρίων που έχει αγοράσει από την Ουκρανία.

Το ΔΝΤ είχε ενεργή εμπλοκή στο κούρεμα του χρέους της Ουκρανίας, καθώς ξεκαθάρισε στους ιδιώτες επενδυτές πως για να στηρίξει τη χώρα προϋπόθεση είναι να δεχθούν «κούρεμα» στα ομόλογά τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024