Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κυβέρνηση για Fraport: Σε συνολική βάση ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση

Κυβέρνηση για Fraport: Σε συνολική βάση ενδεχόμενη επαναδιαπραγμάτευση

Απάντηση σε διαρροές ότι η κοινοπραξία της Fraport μπορεί να εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια έδωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, η κυβέρνηση τήρησε τα συμφωνηθέντα, ωστόσο εάν τεθεί θέμα νέας διαπραγμάτευσης, αυτή θα γίνει σε συνολική βάση και όχι μόνο για τα ζητήματα που θέτει η γερμανική εταιρία.

Απάντηση σε διαρροές ότι η κοινοπραξία της Fraport μπορεί να εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης για τα περιφερειακά αεροδρόμια έδωσε η κυβέρνηση. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση, η κυβέρνηση τήρησε τα συμφωνηθέντα, ωστόσο εάν τεθεί θέμα νέας διαπραγμάτευσης, αυτή θα γίνει σε συνολική βάση και όχι μόνο για τα ζητήματα που θέτει η γερμανική εταιρία.

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε (για ευνόητους λόγους) ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 240.Β/2015.

Τονίζεται, δε, ότι αν και εφόσον η αντισυμβαλλόμενη εταιρία εγείρει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης, η επαναδιαπραγμάτευση δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρία, αλλά θα είναι συνολική.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, την Τετάρτη, το θέμα της αποκρατικοποίησης των 14 αεροδρομίων είναι στον «αέρα», καθώς το κοινοπρακτικό σχήμα υπό την Fraport αφενός μεν ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αλλά επίσης, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για προσχήματα.

«Αυτά θα τα έβρισκα προσχήματα. Και προφανώς αντιλαμβάνομαι ότι μια εταιρία θα θέλει να χρησιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματα, προκειμένου να βελτιώσει τους όρους υπέρ της, ωστόσο αντιλαμβάνεστε ότι αυτά δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά. Αυτή είναι μια συμφωνία η οποία έχει καταλήξει. Εχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, η διαδικασία. Είμαστε υποχρεωμένοι να την υλοποιήσουμε ως έχει, ως μια από τις εννιά ιδιωτικοποιήσεις» σημείωσε.

Η.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024