Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις, προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ

Δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις δηλώσεις, προειδοποιεί το ΥΠΟΙΚ

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει με ανακοίνωσή του ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπενθυμίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται για εκπρόθεσμη υποβολή. Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική προθεσμία είναι η 20η Αυγούστου (Πέμπτη) για τα νομικά πρόσωπα και η 26η Αυγούστου (επόμενη Τετάρτη) για τα φυσικά πρόσωπα.

Το υπουργείο Οικονομικών τονίζει με ανακοίνωσή του ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, υπενθυμίζοντας τα πρόστιμα που προβλέπονται για εκπρόθεσμη υποβολή.

Υπενθυμίζεται ότι η καταληκτική προθεσμία είναι η 20ή Αυγούστου (Πέμπτη) για τα νομικά πρόσωπα και η 26η Αυγούστου (επόμενη Τετάρτη) για τα φυσικά πρόσωπα.

Σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, το ΥΠΟΙΚ αναφέρει πως ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητικός και έχει ήδη υποβληθεί το 84% των δηλώσεων.

«Έχουν ήδη δοθεί παρατάσεις που κάλυψαν υπαρκτές ανάγκες» αναφέρει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι «αναγνωρίζονται πλήρως τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στους πολίτες και ειδικά στους λογιστές, από καθυστερήσεις, παραλείψεις και καθυστερημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες, είναι αναγκαίο όμως να ολοκληρωθεί η υποβολή και η εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων».

Ως εκ τούτου υπογραμμίζει πως δεν θα δοθεί νέα παράταση και υπενθυμίζει ότι η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται κυρώσεις όπως πρόστιμο 100 ευρώ σε περίπτωση μη τήρησης βιβλίων και προσαύξηση φόρου 0,73% για κάθε μήνα, στο ποσό του φόρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024