Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιφυλάξεις από το Βερολίνο για τη συμφωνία, «πρέπει να είναι μακροχρόνια»

Επιφυλάξεις από το Βερολίνο για τη συμφωνία, «πρέπει να είναι μακροχρόνια»

Επιφυλακτικά αισιόδοξο εμφανίζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στην πρώτη του αντίδραση μέσω του γραμματέα του Γενς Σπαν, στην επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας και πιστωτών. Η συμφωνία «θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια, όχι για τρεις ημέρες» είπε, διαπιστώνοντας ωστόσο πως υπάρχει «μεγαλύτερη προθυμία από την Αθήνα» σε σύγκριση με νωρίτερα. Σε ανάλογο ύφος η αντίδραση και της Φινλανδίας.

Επιφυλακτικά αισιόδοξο εμφανίζεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, στην πρώτη του αντίδραση μέσω του γραμματέα του Γενς Σπαν, στην επίτευξη συμφωνίας Ελλάδας και πιστωτών.

Η Γερμανία θα εξετάσει τη συμφωνία με την Ελλάδα για το τρίτο πακέτο διάσωσης τις επόμενες ημέρες για να διασφαλίσει ότι θα είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας πως «έχει καθοριστική σημασία να αποτελέσει αυτό μια βάση για τα επόμενα χρόνια».

«Δεν μπορεί απλά να διαρκέσει μερικούς μήνες. Η ανάπτυξη και οι ελκυστικές και αξιόπιστες συνθήκες για περισσότερες επενδύσεις πρέπει να είναι ο στόχος» είπε, επαναλαμβάνοντας ότι είναι σημαντικό για την Γερμανία να συνεχίσει να συμμετέχει το ΔΝΤ και να συμφωνήσει με την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.

Νωρίτερα, μιλώντας στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, ο Σπαν είχε δηλώσει ότι η συμφωνία «θα πρέπει να κρατήσει για τρία χρόνια, όχι για τρεις ημέρες», αλλά είχε διαπιστώσει πως υπάρχει «μεγαλύτερη προθυμία από την Αθήνα» σε σύγκριση με νωρίτερα.

«Φαίνεται πως πλέον υπάρχει μεγαλύτερη προθυμία από ό,τι τους προηγούμενους μήνες, όταν υπήρχαν πολλά μπρος-πίσω και δεν ήξερε κανείς πού ήθελε να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση» είπε.

Φινλανδία: «Μένει ακόμα δουλειά»

Σε ανάλογο ύφος ήταν και η πρώτη αντίδραση της Φινλανδίας, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας να δηλώνει ότι «μένει ακόμα περισσότερη δουλειά να γίνει».

«Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, η συμφωνία είναι μεγάλη λέξη» δήλωσε ο Αλεξάντερ Στουμπ, ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με τη συμφωνία.

«Υπάρχει ακόμα δουλειά να γίνει στις λεπτομέρειες» πρόσθεσε ο Στουμπ, λέγοντας πως η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τη στάση της αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο Στουμπ επανέλαβε τη θέση της χώρας του για συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, απέκλεισε εκ νέου το ζήτημα της ονομαστικής διαγραφής χρέους, αλλά υποστήριξε ότι η ωρίμανση των δανείων της Ελλάδας μπορεί να επιμηκυνθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024