Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωμανιάς: Αγνοια για την κοινωνική ασφάλιση στη διαπραγματευτική ομάδα

Ρωμανιάς: Αγνοια για την κοινωνική ασφάλιση στη διαπραγματευτική ομάδα

Στην αποκάλυψη ότι ο Τζουζέπε Καρόνε, στέλεχος της Κομισιόν, παρέδωσε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προχώρησε ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ.Ρωμανιάς. Ο ίδιος αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην αποκάλυψη ότι ο Τζουζέπε Καρόνε στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ένα πίνακα για τη μείωση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προχώρησε σήμερα Τρίτη ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς μιλώντας στην τηλεόραση του Mega.

«Ο πίνακας αυτός υπακούει σε μια μαθηματική λογική. Έχει προκύψει από έναν αλγόριθμο. Στην πράξη δεν βγαίνει βέβαια. Είναι παράλογος. Είναι τρέλα, σκέτη τρέλα. Επί αυτού διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς.

Ο ίδιος για να καταδείξει το πρόβλημα, ανέφερε πως με τις αλλαγές που ζητούν οι θεσμοί μια γυναίκα που έχει σήμερα ανήλικο παιδί και 5.500 ένσημα, αλλά έως τις 30 Ιουνίου 2015 δεν έχει κλείσει τα 55 έτη, ενδεχομένως να μην μπορεί να βγει στη σύνταξη ούτε ακόμη και το 2022, όταν θα είναι 62 ετών.

Ο κ. Ρωμανιάς, ο οποίος δήλωσε πως τελεί υπό παραίτηση, αμφισβήτησε τις γνώσεις των προσώπων που συνθέτουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και ασχολούνται με τα θέματα της κοινωνικής ασφάλισης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν τον ορισμό της κοινωνικής ασφάλισης.

«Το διάστημα του εξαμήνου, ειδικά στον τομέα τον δικό μου, το συνταξιοδοτικό, τα πρόσωπα που είχαν εξουσιοδοτηθεί να διαπραγματεύονται για το συνταξιοδοτικό, δεν ήξεραν κοινωνική ασφάλιση. Αν τους ρωτήσεις τώρα τι σημαίνει κοινωνική ασφάλιση, τον ορισμό να σου δώσουνε, δεν ξέρουν. Τα ίδια πρόσωπα συνεχίζουν να διαπραγματεύονται και τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024