Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εξετάζουν Τσακαλώτος- Σταθάκης - θεσμοί

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων εξετάζουν Τσακαλώτος- Σταθάκης – θεσμοί

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών. Πριν την συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) οι δύο υπουργοί είχαν ημίωρη συνεργασία- ενημέρωση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

Το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των θεσμών στο ξενοδοχείο Hilton.

Πριν την συνάντηση με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ), Νίκολα Τζιαμαρόλι (ESΜ) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) οι δύο υπουργοί είχαν ημίωρη συνεργασία- ενημέρωση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ είναι το βασικό θέμα της σημερινής συνάντησης. Μάλιστα, εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την ελληνική πρόταση σε σχέση με τη μορφή, αλλά και την «προίκα» του εν λόγω Ταμείου.

Την πρόταση αυτή την έχει επιμεληθεί ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς με ξένους συμβούλους. Ωστόσο, δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές οι θέσεις των ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και του ESM για την ελληνική πρόταση.

Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης είναι οι μόνοι υπουργοί που έχει προγραμματισθεί να συναντήσουν οι θεσμοί, ενώ αργότερα σήμερα θα συσκεφθούν και με αξιωματούχο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για το θέμα του ΑΔΜΗΕ, αλλά όχι με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

Αύριο Σάββατο τα κλιμάκια των θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης θα έχουν σχεδόν ολοήμερες συζητήσεις, ενώ βάσει του υφιστάμενου προγράμματος την Κυριακή θα υπάρξει διάλειμμα στις διαπραγματεύσεις.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024