Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 το οικονομικό κλίμα

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 το οικονομικό κλίμα

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 υποχώρησε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μάλιστα, ανάλυση που έκανε η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βασιζόμενη στα εν λόγω στοιχεία κατέδειξε πως οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα δεν θα βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα με τον τρόπο που ίσχυσε στην Κύπρο και πως κατ' ελάχιστο η ύφεση το 2015 θα ανέλθει στο 2%.

 

Στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2012 υποχώρησε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Ιούλιο σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μάλιστα, ανάλυση που έκανε η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs βασιζόμενη στα εν λόγω στοιχεία κατέδειξε πως οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα δεν θα βελτιωθεί βραχυπρόθεσμα με τον τρόπο που ίσχυσε στην Κύπρο και πως κατ’ ελάχιστο η ύφεση το 2015 θα ανέλθει στο 2%.

Η συσσώρευση αρνητικών ειδήσεων για την οικονομία σε συνδυασμό με την υπερ -φορολόγηση οδηγούν πολλές μικρές, μεσαίες και μεγάλες ελληνικές εταιρείες να εξετάζουν την μεταφορά της έδρας τους σε Κύπρο, Βουλγαρία και Μάλτα.

Η αύξηση του εταιρικού συντελεστή φορολόγησης στο 29% και η αύξηση της προκαταβολής του φόρου στο 100% ενεργοποιούν τα «ένστικτα επιβιώσεως» εταιρειών, με καταρρέουσες πωλήσεις που είναι πλήρως αποκομμένες από την τραπεζική ρευστότητα, ώστε να μεταφέρουν την έδρα τους έκτος Ελλάδος.

Τα κέρδη όλων των κυπριακών εταιρειών φορολογούνται με συντελεστή 12,5%, ο εταιρικός φόρος στη Βουλγαρία είναι 10% και υπολογίζεται στο σύνολο των φορολογητέων κερδών των νομικών προσώπων, ενώ στην Μάλτα το ποσοστό εταιρικού φόρου ανέρχεται σε 10%-15%.

Τα απολογιστικά στοιχεία της Eurostat που θα εκδοθούν στις αρχές του 2016 αναμένεται να καταδείξουν πόσες ελληνικές εταιρείες «μετοίκησαν» εκτός της χώρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024