Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Συνάντηση «γνωριμίας» του κουαρτέτου με Τσακαλώτο και Σταθάκη

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών έχουν αυτή την ώρα συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θεσμοί ζητούν μεταξύ άλλων την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή.

Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών έχουν αυτή την ώρα συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν την Πέμπτη τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.

Επίσης, υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.

Μεταξύ άλλων οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι πολιτική απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.

Εξάλλου, μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Κυβερνητικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Ξεκινά επίσης η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

Όσον αφορά το δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους, κυβερνητικές πηγές σημείωναν πως (α) το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις (β) η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή και είναι δεκάδες οι αναφορές της κ. Λαγκάρντ στο θέμα αυτό.

* Κυβερνητικές πηγές χαρακτηρίζουν «τουλάχιστον ανυπόστατα» δημοσιεύματα τα οποία έκαναν λόγο για συνάντηση εκπροσώπων του ΔΝΤ ή τεχνικού κλιμακίου της μόνιμης αντιπροσωπεία του Ταμείου με τον πρόεδρο του ΣΟΕ Γιώργο Χουλιαράκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024