Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες από Τρ. Αλεξιάδη και Κ. Σαββαΐδου

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες αναμένεται να στείλουν σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου με θέμα την φορολογική συμμόρφωση. Αν και τη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να απασχολήσουν πολλά θέματα από τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την κ. Σαββαΐδου έως και το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΕΝΦΙΑ το βάρος θα πέσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες αναμένεται να στείλουν σήμερα Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου με θέμα την φορολογική συμμόρφωση.

Αν και τη συνέντευξη Τύπου αναμένεται να απασχολήσουν πολλά θέματα από τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για την κ. Σαββαΐδου έως και το τι μέλλει γενέσθαι με τον ΕΝΦΙΑ το βάρος θα πέσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Το θέμα αυτό είναι στην κορυφής της ατζέντας των κ.κ. Αλεξιάδη και Σαββαΐδου, οι οποίοι ήδη έχουν δώσει αυστηρές οδηγίες στις υπηρεσίες για «σαφάρι» ελέγχων.

Τα μικτά κλιμάκια των εφοριών διενεργούν ήδη ελέγχους στους καταναλωτές για το αν έλαβαν απόδειξη κατά την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Μάλιστα, αν οι πολίτες εξέρχονται από ιατρείο, συνεργείο, γυμναστήριο ή φροντιστήριο δεν λείπουν και οι ερωτήσεις για τις υπηρεσίες που τους παρασχέθηκαν από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες.

Οι έλεγχοι γίνονται σε διάφορα επίπεδα. Όσον αφορά στους καταναλωτές, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η κ. Σαββαΐδου στις ΔΟΥ και τους ελεγκτές, αν διαπιστωθεί κατά την έξοδό τους από κατάστημα ότι έχουν απόδειξη δεν θα χρειάζεται η είσοδος των εφοριακών στην επαγγελματική έδρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι ελεγκτές εισέρχονται στο κατάστημα και αρχίζει το ξεσκόνισμα των στοιχείων.

Για εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης, ο έλεγχος γίνεται από τραπέζι σε τραπέζι και στη συνέχεια επικεντρώνεται στη γνησιότητα της ταμειακής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024