Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Να διερευνηθεί το φερόμενο ως σχέδιο Βαρουφάκη ζητούν 24 βουλευτές της ΝΔ

Να διερευνηθεί το φερόμενο ως σχέδιο Βαρουφάκη ζητούν 24 βουλευτές της ΝΔ

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τα όσα αποδίδονται στον Γ.Βαρουφάκη σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο που είχε για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, κατέθεσαν 24 Βουλευτές της ΝΔ. Ζητούν από τον Α.Τσίπρα να ενημερώσει την Βουλή αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκρισή του το σχέδιο. Παράλληλα επισημαίνοντας ότι όσα αποδίδονται στον Γ.Βαρουφάκη επισείουν και ποινικές ευθύνες ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα. Καθαρές απαντήσεις από τον Αλ.Τσίπρα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη ζητά και το Ποτάμι.

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο που είχε για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, κατέθεσαν 24 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Οι βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή «αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκριση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων».

Παράλληλα, οι βουλευτές της ΝΔ επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, όπως αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών, αλλά τυχόν και ποινικών ευθυνών και ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά το θέμα.

ΝΔ: «Καθαρή υποκλοπή»

Για καθαρή υποκλοπή προσωπικών δεδομένων κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Μάλιστα συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη θέτουν το ερώτημα γιατί δεν έχει παρέμβει ακόμη η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Μετά τη συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κύκλοι της ΝΔ σχολιάζοντας όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισαν πως η ΝΔ πλέον θα επανεξετάσει τη στάση της σε σχέση με τις ψηφοφορίες των νομοσχεδίων στη Βουλή, καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του κ.Μεϊμαράκη «τίποτε δεν είναι ίδιο με την Παρασκευή».

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν επίσης ότι ο κ. Τσίπρας, γνώριζε για τα όσα αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, γιατί καταρχήν, όπως έλεγαν, ήταν δική του επιλογή, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε μόνο ο πρωθυπουργός, αλλά και σύμφωνα και με τα λεγόμενά του και ο Πάνος Καμμένος. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος, και θα πρέπει όχι μόνο να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά, αλλά να φέρει και πειστικές απαντήσεις για τους λόγους που αποφάσισε να διώξει τον κ. Βαρουφάκη», ανέφεραν οι ίδιες πηγές .

Απαντήσεις ζητά και το Ποτάμι

Το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «να απαντήσει καθαρά» αν ήταν σε γνώση του «οι συγκεκριμένες πραξικοπηματικές ενέργειες που προετοίμαζαν την επιστροφή στη δραχμή».

«Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τα εξωφρενικά σχέδια του κυβερνητικού λόμπι της δραχμής και ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει θέση. Κι αυτό παρότι ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι τα σχέδια εκπονήθηκαν σε συνεννόηση μαζί του», αναφέρει το Ποτάμι, το οποίο ζητεί να απαντήσουν επίσης επ’ αυτών και «ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης κ. Δραγασάκης αλλά και ο υπουργός Επικρατείας κ. Παππάς».

«Οι τυχοδιωκτισμοί που οδηγούν σε εγκλήματα δεν είναι κομματικά μυστικά και δεν μπορούν να καλύπτονται», σημειώνει το Ποτάμι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024