Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Η Ντέλια Βελκουλέσκου νέα επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα χρόνο ως επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Ινδός Ρίσι Γκογιάλ και αντικαθίσταται από την Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου. Η έλλειψη προσαρμοστικότητας που επέδειξε ο Γκογιάλ στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 – Μαΐου 2015 και το γεγονός ότι το Ταμείο καταδείχθηκε ως ο βασικός υπαίτιος για τα πολλαπλά αδιέξοδα που ενέκυψαν στο ελληνικό πρόγραμμα στο διάστημα αυτό, οδήγησαν την  ηγεσία του ΔΝΤ στην αντικατάσταση του Ινδού.

Δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ένα χρόνο ως επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ για την Ελλάδα ο Ινδός Ρίσι Γκογιάλ και αντικαθίσταται από την Ρουμάνα Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η έλλειψη προσαρμοστικότητας που επέδειξε ο Γκογιάλ στις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές το διάστημα Σεπτεμβρίου 2014 – Μαΐου 2015 και το γεγονός ότι το Ταμείο καταδείχθηκε ως ο βασικός υπαίτιος για τα πολλαπλά αδιέξοδα που ενέκυψαν στο ελληνικό πρόγραμμα στο διάστημα αυτό, οδήγησαν την ηγεσία του ΔΝΤ στην αντικατάσταση του Ινδού.Είθισται οι επικεφαλής των αποστολών του ΔΝΤ να αλλάζουν θέση κάθε δύο-τρία χρόνια, η πρόωρη δε αποχώρηση του Γκογιάλ είναι καθαρή ένδειξη δυσαρέσκειας προς το πρόσωπο του.

Αλλά και η αντικαταστάτης του, η 40χρονη Ντέλια Βελκουλέσκου, που ήταν έως τον Αύγουστο του 2014 επικεφαλής του ΔΝΤ στην τρόικα για το πρόγραμμα της Κύπρου θεωρείται σκληρή στις διαπραγματεύσεις. Η Βελκουλέσκου είχε ασχοληθεί με την ελληνική οικονομία ως συνεργάτιδα του πρώην «σταθμάρχη» του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα προ του 2010 και είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής οικονομίας.

Η Ρουμάνα τεχνοκράτης του ΔΝΤ- που κατάφερε να αποσπάσει στην Κύπρο το παρατσούκλι «Δρακουλέσκου» – το 2009 δημοσίευσε την εργασία «Δομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: μαθήματα από άλλες χώρες» στην οποία υποστήριζε την ανάγκη απελευθέρωσης της οικονομίας και συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα.

Η Βελκουλέσκου έχει ιδιαίτερες γνώσεις σε θέματα αναδιοργάνωσης των συνταξιοδοτικών σχεδίων και σε θέματα ενέργειας. Τελείωσε το 1992 το Λύκειο Gheorghe Lazăr στη Ρουμανία και σπούδασε με υποτροφία στις ΗΠΑ. Αποφοίτησε το 1997 από το γυναικείο κολέγιο Wilson. Είναι παντρεμένη με τον διάσημο γιατρό Βίκτορ Βελκουλέσκου, με τον οποίο έχει τρία παιδιά.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024