Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σόιμπλε: Καλύτερο μονοπάτι για την Ελλάδα η προσωρινή έξοδος

Σόιμπλε: Καλύτερο μονοπάτι για την Ελλάδα η προσωρινή έξοδος

Ως σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων ο Β.Σόιμπλε, επιμένοντας ωστόσο πως μια προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι ένα καλύτερο μονοπάτι για τη χώρα. Τόνισε πως η διαγραφή του χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ και υπογράμμισε πως πολλοί οικονομολόγοι και το ΔΝΤ, αμφιβάλουν αν τα ελληνικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν χωρίς «κούρεμα» χρέους.

Ως σημαντικό βήμα χαρακτήρισε την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιμένοντας ωστόσο πως μια προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι ένα καλύτερο μονοπάτι για τη χώρα.

Μιλώντας στη γερμανική ραδιοφωνία, ο Σόιμπλε δήλωσε πως με την ψήφιση τον μέτρων οι συζητήσεις έκαναν πρόοδο.

«Βρισκόμαστε ένα βήμα παραπέρα, είναι ένα σημαντικό βήμα», δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας πως πλέον απομένει το σημαντικό κομμάτι της εφαρμογής.

«Θα παρακολουθείται η ελληνική πρόοδος στην υλοποίηση των μέτρων. Θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά για να εφαρμοστούν τα σχέδια μεταρρύθμισης της Ελλάδας» ανέφερε.

Ο Σόιμπλε τόνισε πως η διαγραφή του ελληνικού χρέους δεν είναι δυνατή εντός του ευρώ και υπογράμμισε πως πολλοί οικονομολόγοι, περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, αμφιβάλουν αν τα ελληνικά προβλήματα μπορούν να επιλυθούν χωρίς «κούρεμα» χρέους.

«Μια προσωρινή έξοδος θα είναι το καλύτερο μονοπάτι» είπε.

Ο ίδιος εστίασε στις νομικές και τεχνικές δυσκολίες που σχετίζονται με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

«Κανείς δεν ξέρει πώς θα λειτουργήσει το πράγμα χωρίς ένα κούρεμα», σημείωσε και αναγνώρισε πως η επαναφορά του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα είναι δύσκολο εγχείρημα. Υποστήριξε δε πως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξει περαιτέρω αβεβαιότητα από τις εξελίξεις στην Ελλάδα.

Ο υπουργός είπε πως ΕΚΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρούν πως η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο για την ευρωζώνη. Στο πλαίσιο αυτό αποσαφήνισε με νόημα πως δεν θα είναι ελαστικός σε κανένα κανόνα που σχετίζεται με την βοήθεια του ESM προς την Ελλάδα. «Πρέπει να κρατήσουμε ενωμένη την Ευρώπη», τόνισε.

Τέλος, ο Σόιμπλε αποκάλυψε πως θα υποβάλει αίτημα στο γερμανικό κοινοβούλιο για περαιτέρω ενίσχυση προς τη χώρα., λέγοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024