Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νούναν: Ανοιχτό το Eurogroup στην ιδέα αναδιαμόρφωσης του ελληνικού χρέους

Νούναν: Ανοιχτό το Eurogroup στην ιδέα αναδιαμόρφωσης του ελληνικού χρέους

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ανοικτοί στην ιδέα της «αναδιαμόρφωσης» μέρους του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με το όποιο νέο πρόγραμμα στήριξης πρέπει να είναι έτοιμες ως την επόμενη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών ης Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν, μετά το Eurogroup.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ανοικτοί στην ιδέα της «αναδιαμόρφωσης» ενός μέρους του κρατικού χρέους της Ελλάδας, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με το όποιο νέο πρόγραμμα στήριξης πρέπει να είναι έτοιμες ως την επόμενη Δευτέρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

«Υπήρξε μια γενική αίσθηση ότι η αναδιαμόρφωση του χρέους θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή… με μέτρα όπως εκείνα που λάβαμε στην Ιρλανδία, την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής, τη μείωση των επιτοκίων», ανέφερε ο Νούναν σε δηλώσεις του στο ιρλανδικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTÉ, μετά την επιστροφή του στο Δουβλίνο από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετείχε στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης νωρίτερα σήμερα, Τρίτη.

«Έχουμε το προγραμματισμένο συμβούλιο του Ιουλίου την επόμενη Δευτέρα και νομίζω τα κύρια στοιχεία της συμφωνίας θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τότε», πρόσθεσε ο Νούναν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024